ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρκουμανέας: «Έρχεται κατάργηση της μάσκας και προνόμια στους εμβολιασμένους»

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα σταματήσει η υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, ενώ υπογράμμισε πως θα υπάρξουν προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες.

Ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε πως οι άνω των 60 ετών έχουν εμβολιστεί σε ποσοστό κοντά στο 70%, ενώ με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 45% του ενήλικου πληθυσμού.

— Διαβάστε επίσης — ΚΤΕΛ Σερρών: Τα δρομολόγια για Τούζλα και Ασπροβάλτα

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη μετάλλαξη Δέλτα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, διευκρίνισε πως αυτή τη στιγμή η συζήτηση παγκοσμίως γίνεται για αυτή την μετάλλαξη, η οποία είναι η πιο μεταδοτική, υπογραμμίζοντας πάντως πώς με μια δόση του εμβολίου η κάλυψη είναι έως και 35% ενώ με δυο δόσεις του εμβολίου κατά του κορoνοϊού η κάλυψη ανέρχεται στο 90%.

Επισήμανε, δε, ότι όσοι έρχονται από τη Βρετανία εξετάζονται όλοι, λόγω του ότι η μετάλλαξη Δέλτα επικρατεί αυτήν την στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κύριος Αρκουμανέας πρόσθεσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας παρατηρείται βελτίωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας.