Χωρίς κατηγορία

Αρ. Παπαφωτίου: «Στημένη παράσταση οι απαντήσεις σας»

Με ανάρτησή της η επικεφαλής του συνδυασμού “Δύναμη Σερραίων” Αριάδνη Παπαφωτίου αναφέρετε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Σερρών και την απάντηση που έδωσε η δημοτική αρχή για τις σχολικές καθαρίστριες.

Συγκεκριμένα έγραψε: 

–Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, πιο στημένη παράσταση από την «απάντηση» που μας δώσατε για την ΠΑΡΑΝΟΜΗ απασχόληση των ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ, δεν ξαναχειροκροτήσαμε. Και μάλιστα με θλίψη.
–Δεν ήταν μόνο ότι ο Σύμβουλός σας ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ περιφανώς την παρανομία σας βαφτίζοντάς την «Δίκιο της ανάγκης»(!!) . Ηταν κυρίως ότι κουβαλήσατε στην συνεδρίαση τις εργαζόμενες γυναίκες να πουν αυτά που θέλατε, εξεφτελίζοντας τις ίδιες και το κύρος του Σώματος!
–Αγαπητές εργαζόμενες. Μην συναινείτε στην ψυχολογική ομηρία. Δεν σας προσέλαβε κανένας Δήμαρχος για να του χρωστάτε χάρη. Με τα μοριοδοτούμενα προσόντα σας κερδίσατε την εργασία σας. Μην χαρίζεστε σε όσους σας στερούν αμοιβές, ένσημα και αξιοπρέπεια, από δική τους ολιγωρία.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΣ.
Θέμα: Συμβάσεις ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Σχολικών Μονάδων του Δήμου Σερρών
κ. Πρόεδρε
Παρακαλώ να λάβω γραπτή απάντηση για τα παρακάτω:
1) Πότε (ημερομηνία) καταχωρήθηκαν στο σύστημα «Εργάνη» οι συμβάσεις των 80 Καθαριστριών που προσελήφθησαν με ΣΟΧ για το έτος 2020-’21, στα Σχολεία του Δήμου μας. (Οι Τελικοί Πίνακες Κατάταξης αναρτήθηκαν στις: 7&8/9/2020)
2) Πότε (ημερομηνία) και από ποιόν έλαβαν εντολή να ξεκινήσουν τον καθαρισμό των Σχολείων, χωρίς να έχουν Σύμβαση?
3) Απασχολήθηκαν ή όχι με 8ωρη εργασία, χωρίς Σύμβαση?
4) Με ποιόν τρόπο θα πληρωθούν τις ημέρες που εργάστηκαν παράνομα και τις υπερωρίες που έκαναν (8ωρο αντί 6,5 ώρες που είναι το νόμιμό τους ωράριο)?
5) Τι θα κάνετε με τα χαμένα ένσημα των ημερών που εργάστηκαν χωρίς Σύμβαση?
6) Πού αποδίδετε την καθυστέρηση της υπογραφής-καταχώρησης των Συμβάσεων εργασίας τους?
Ευχαριστώ

ΑΡΙΑΔΝΗ ΠΑΠΑΦΩΤΊΟΥ
Επικεφαλής ΔΥΝΑΜΗΣ Σερραίων