ΥΓΕΙΑ

Από την Μακεδονία Θράκη ξεκινάει η επίταξη γιατρών

Δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για την επίταξη υπηρεσιών γιατρών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Με το ΦΕΚ εξουσιοδοτείται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών παθολόγων, πνευμονολόγων, αναισθησιολόγων και γενικών ιατρών, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με νεότερο ΦΕΚ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προσδιορίζει την έναρξη της επιστράτευσης στις 12 Ιανουαρίου στις 8 το πρωί και για διάστημα ενός μήνα.

«Επιτάσσουμε από ώρα 8:00 π.μ. της 12ης.1.2022 και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός τις υπηρεσίες αφενός μη επιταχθέντων έως σήμερα ιατρών, που διατηρούν ενεργείς συμβάσεις με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και αφετέρου μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών ιατρών, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής, οι οποίοι έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας», αναφέρεται.

 

Σχετικές ειδήσεις

Kορονοϊος: 3 τα νέα κρούσματα – 2 θάνατοι σε 24 ώρες

stydio3

Κορωνοϊός: 2.628 κρούσματα – 34 θάνατοι και 319 διασωληνωμένοι

Serres24

Κορωνοϊός: Τέλος η καθημερινή ενημέρωση. Αποχαιρετισμός με ποίημα Ελύτη από Τσιόδρα

stydio3