Χωρίς κατηγορία

Ανανεώνονται οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία

Τη δέσμευση ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού που λήγουν έδωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Σύμφωνα με το iefimerida.gr, για το ζήτημα του επικουρικού προσωπικού, που υπηρετεί σε φορείς του υπουργείου Υγείας και τα νοσοκομεία, έχει προγραμματιστεί για αύριο, 30/09, στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας. Σε σχετική της ανακοίνωση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ανέφερε ότι καλεί σε μαζική συμμετοχή και ζητά τη μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού.

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωσε σχετικά το μεσημέρι της Τρίτης:
«Σχετικά με τις συμβάσεις επικουρικού προσωπικού οι οποίες λήγουν στο προσεχές χρονικό διάστημα, διευκρινίζεται ότι κατατίθεται διάταξη στη Βουλή για την παράταση των συμβάσεων όλων των κατηγοριών επικουρικού προσωπικού, καταρχάς έως το τέλος του 2020. Η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κοντοζαμάνης θα συμμετέχει στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:00 από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη.