Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σερρών:
«Βρισκόμαστε ως κοινωνία, αλλά και ως σχολείο, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί εν μέσω της χειρότερης πανδημίας του αιώνα μας, που σκοτώνει και ταλαιπωρεί εκατομμύρια συμπολίτες μας.
Σε αυτή την συγκυρία το Υπουργείο Παιδείας κρίνει ως απαραίτητο μέτρο την τηλε-αξιολόγηση των μαθητών, τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη και τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου, με γραπτά διαγωνίσματα, για να μην «διαταραχθεί», δήθεν, η «κανονικότητα» του σχολείου και να διαμορφωθεί ο βαθμός του πρώτου τετραμήνου. Και αυτό μετά από ταλαιπωρία πλέον των εννιά μηνών, που το σχολείο βρίσκεται σε κατάσταση μη κανονική τουλάχιστον, με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στα όρια ψυχικής εξουθένωσης, με μαθητές να κάνουν μάθημα σε δημόσιους χώρους με κινητά τηλέφωνα, με οικογένειες, ιδίως πολυμελείς, να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε τηλεργασία και τηλεκπαίδευση με δυσκολία και ελλείψεις, γιατί το Υπουργείο ακόμη να μοιράσει τον απαραίτητο εξοπλισμό σε αυτούς που τον έχουν ανάγκη. Σημειωτέον, ότι η τελευταία εξέλιξη είναι ότι τον εξοπλισμό αυτόν, τον δικαιούνται μόνο συμπολίτες μας με εισόδημα 500-600 ευρώ το μήνα.
Φυσικά ούτε λόγος για 15 μαθητές ανά τάξη, παραπάνω καθηγητές και καθαριότητα, αναβάθμιση συνολικά του δημόσιου σχολείου και της παιδείας μας. Τουναντίον τις τελευταίες μέρες το Υπουργείο Παιδείας κρίνει ως απαραίτητο μέτρο, τη σύσταση των επιτροπών για την εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων στις εξετάσεις, αρχής γενομένης από την Α΄ λυκείου. Επίσης, προχωράει στην ουσιαστική εξομοίωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων διαφόρων «κολλεγίων» και Ι.Ε.Κ., με αυτά των δημοσίων πανεπιστημίων της χώρας μας, χωρίς φυσικά κανένα διάλογο και προετοιμασία, με μόνο κριτήριο την εξυπηρέτηση φίλων και κολλητών, καθώς και την ικανοποίηση των ιδεοληψιών τους. Αποτέλεσμα αυτών είναι η περαιτέρω ένταση των ταξικών ανισοτήτων στην παιδεία, η εντατικοποίηση όλο και περισσότερο των μαθητών και η αναγκαστική εξώθησή τους στην απαράδεκτη, κοινωνικά και οικονομικά, παραπαιδεία. Ανάλογα βέβαια μέτρα αποφασίζονται και για άλλους τομείς, ιδίως στα εργασιακά θέματα, αλλού εν κρυπτώ και αλλού με τη βία, με την καλλιέργεια του φόβου της πανδημίας και της επικείμενης οικονομικής κατάρρευσης.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Αναπροσαρμογή της διδακτέας ύλης και ουσιαστική κάλυψή της διδασκαλία σε όσες περιπτώσεις κρίνεται αυτή απαραίτητη με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων
Αναπροσαρμογή της διδακτέας ύλης και ουσιαστική κάλυψή της. Ενισχυτική διδασκαλία σε όσες περιπτώσεις κρίνεται αυτή απαραίτητη με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.
Ενισχυτική διδασκαλία σε όσες περιπτώσεις κρίνεται αυτή απαραίτητη με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.
Μείωση της εξεταστέας ύλης.
Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα μουσικής εκπαίδευσης, για την κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών κενών και την περεταίρω ενίσχυση των εκπαιδευτικών μονάδων λόγω έκτακτων αναγκών.
Ολιγομελή τμήματα, μέχρι 15 μαθητές ανά τμήμα.
Παράταση του τετραμήνου και αξιολόγηση των μαθητών μετά την επιστροφή τους στην τάξη.
Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.»