ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγή σκηνικού στον καιρό με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Μετά τα ρεκόρ θερμοκρασιών, η εικόνα του καιρού αναμένεται να αλλάξει σημαντικά από την Πέμπτη, όπως εκτιμούν οι μετεωρολόγοι.

«Την Πέμπτη ο καιρός θα αλλάξει σημαντικά και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ίσως και μεγαλύτερη των 10 βαθμών Κελσίου. Αναμένουμε από το μεσημέρι και το απόγευμα βροχές και καταιγίδες, ίσως και χαλαζοπτώσεις, κάτι που θα γνωρίζουμε καλύτερα αύριο» επισημαίνει ο Κώστας Λαγουβάρδος, μετεωρολόγος – Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Τα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τον Κώστα Λαγουβάρδο, «θα συνεχιστούν και τις προσεχείς ημέρες. Περιμένουμε τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο βροχές και καταιγίδες, πιθανότατα λιγότερα έντονες από την Πέμπτη. Επιγραμματικά, μπορούμε να πούμε ότι από την Πέμπτη έως και το Σάββατο θα έχουμε έναν πιο ανοιξιάτικο καιρό. Ο Μάιος έχει συνήθως πολλές καταιγίδες, όμως αυτή τη φορά θα έχει τεράστια διαφορά με τις συνθήκες που επικρατούν μέχρι σήμερα» προσθέτει.

Ενα από τα «κλειδιά» του καιρού των προσεχών ημερών θα είναι και η επιστροφή των ανέμων. «Από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή θα είναι πολύ ενισχυμένοι οι βοριάδες στο Αιγαίο. Σε ό,τι αφορά τις θερμοκρασίες αναμένουμε μια μικρή άνοδο το Σαββατοκύριακο. Από εκεί και πέρα δεν βλέπουμε κάτι ιδιαίτερα έντονο για τον καιρό» καταλήγει ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.