Χωρίς κατηγορία

Αδικία: Εκτός παράτασης στην καταβολή ΦΠΑ ο Νομός Σερρών

Ανακοίνωση της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Νομού Σερρών:

«Αν και σύμφωνα με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου, παρατείνονται έως και την 30/04/2021 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις ΔΟΥ/Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών από δηλώσεις ΦΠΑ, ωστόσο οι Σέρρες δεν εντάσσονται στο εν λόγω μέτρο.

Κι αυτό γιατί οι προϋποθέσεις ένταξης αφορούν σε όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί από την πανδημία και έχουν έδρα σε Περιφερειακή Ενότητα που εντάσσεται στο επίπεδο 4 για τουλάχιστον 14 ημέρες, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα των Σερρών έχει μπει στον “κόκκινο χάρτη” για μόνο 8 ημέρες, δηλαδή μέχρι και την 6η Νοεμβρίου.

Το εν λόγω ζήτημα κρίνεται ως κατάφωρη αδικία απέναντι στους ήδη πληττόμενους από την πανδημία του κορωνοϊού Σερραίους επαγγελματίες που καλούνται με κλειστές ή σε υπολειτουργία επιχειρήσεις να καταβάλλουν τόσο τον ΦΠΑ, όσο και τις ασφαλιστικές εισφορές και το ενοίκιό τους.

Για την εξέλιξη αυτή έχει ήδη ενημερωθεί ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εστιατόρων Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος ζήτησε μετά από επαφή που είχε τόσο με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, όσο και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, την υπογραφή νέου ΦΕΚ για την Π.Ε. των Σερρών, ώστε να ενταχθεί στα παραπάνω μέτρα στήριξης, για όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται από το mini lockdown.»