Ανεπιτυχώς επιχείρησαν να αποδράσουν από το Δικαστικό Μέγαρο Σερρών δυο αλλοδαποί κρατούμενοι του σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ Σερρών, κατά την έξοδό τους από τα δικαστήρια την περασμένη Δευτέρα, επιτέθηκαν στους φρουρούς που τους συνόδευαν αναζητώντας διέξοδο προς την ελευθερία. Αν και δεμένοι με χειροπέδες άρχισαν να τρέχουν, δυστυχώς, όμως, γι’ αυτούς η διαδρομή που κατάφεραν να διανύσουν ήταν ελάχιστη. Ο ένας πρόλαβε να πάει μέχρι το παρκάκι που βρίσκεται πλησίον των δικαστηρίων, ενώ ο άλλος λίγα μέτρα πιο κάτω, καθώς οι εξωτερικοί φρουροί τους καταδίωξαν και τους συνέλαβαν.
Και αυτό το περιστατικό έρχεται να υπογραμμίσει τις υψηλού ρίσκου συνθήκες εργασίας των εξωτερικών φρουρών και την αυξημένη επικινδυνότητα, που επιφέρει η παραμονή των κρατουμένων εκτός των σωφρονιστικών καταστημάτων για διάστημα πολλών ωρών, όπως επίσης και το πάγιο αίτημα των υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης για την λήψη μέτρων, που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια στις μεταγωγές των κρατουμένων.

