Σύνοψη Άρθρου
- Σύλληψη 58χρονου διαιτητή Tae Kwon Do στις Σέρρες
- Κατηγορείται για δωροληψία και αλλοίωση αποτελεσμάτων
- Φέρεται να ζήτησε χρήματα για πρόκριση αθλητών στην εθνική ομάδα
- Συνελήφθη μετά την παραλαβή δέματος με 1.000€
- Κατασχέθηκαν χρήματα και κινητό τηλέφωνο
Στις Σέρρες συνελήφθη 58χρονος διαιτητής αγώνων Tae Kwon Do, κατηγορούμενος για δωροληψία με στόχο την αλλοίωση αποτελέσματος σε αγώνες πανελληνίου πρωταθλήματος. Σύμφωνα με την αστυνομία, φέρεται να ζήτησε χρήματα από αθλητές για να επηρεάσει την έκβαση των αγώνων και να εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στην εθνική ομάδα.
Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο όπου διέμενε και συνελήφθη μετά την παραλαβή ταχυδρομικού δέματος που περιείχε 1.000 ευρώ. Τα χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν, ενώ ο ίδιος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Η έρευνα των αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:
«Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, 24 Απριλίου 2026, ημεδαπός, ο οποίος ασκούσε καθήκοντα διαιτησίας αγώνων πολεμικής τέχνης, κατηγορούμενος για δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων, πανελληνίου πρωταθλήματος.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας, όπου περιήλθαν πληροφορίες σύμφωνα με της οποίες ο κατηγορούμενος φέρεται να ζήτησε χρηματικό ποσό, προκειμένου να επηρεάσει την εξέλιξη και το αποτέλεσμα επικείμενων αγώνων προς όφελος δύο αθλητών.
Πιο αναλυτικά, με την καταβολή -1.000- ευρώ για τον καθένα, πέραν της διάκρισης, οι αθλητές θα εξασφάλιζαν την ένταξή τους στην Εθνική ομάδα, καθώς και μοριοδότηση για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ακολούθησε έρευνα, κατά την οποία διακριβώθηκε ότι στο ξενοδοχείο όπου θα διέμενε ο κατηγορούμενος απεστάλη ταχυδρομικό δέμα με παραλήπτη τον ίδιο, το οποίο περιείχε –μεταξύ άλλων- το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, ο κατηγορούμενος συνελήφθη μετά την παραλαβή του δέματος, ενώ παράλληλα κατασχέθηκαν τα χρήματα που περιείχε καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζεται».

