Ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου στο Αδελφικό Σερρών ετοιμάζεται να τιμήσει με λαμπρότητα τη μνήμη του Αγίου, με διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις.
Οι εορτασμοί θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 1 Μαΐου, παραμονή της πανηγύρεως, με την επίσημη υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους στα προπύλαια του ναού. Στη συνέχεια θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός, ενώ θα ακολουθήσει η περιφορά της εικόνας του Αγίου Αθανασίου στους δρόμους του χωριού, σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα. Το πρόγραμμα της ημέρας θα ολοκληρωθεί με πολιτιστική εκδήλωση, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια όμορφη βραδιά με τοπικό χαρακτήρα.
Ανήμερα της εορτής, το Σάββατο 2 Μαΐου, στις 7:30 το πρωί θα τελεστεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κορυφώνοντας τις θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Αθανασίου.


