ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια ο Κώστας Καραμανλής – «Είμαι αθώος» δηλώνει

Εκτός ψηφοδελτών στις επόμενες εκλογές θα είναι ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με δήλωσή του, το μεσημέρι του Σαββάτου (04/04) στη «σκιά» των καταιγιστικών εξελίξεων γύρω από την πολύκροτη υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, με τις νέες τρεις δικογραφίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

«Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των αρμοδίων αρχών μαζί με τους συναδέλφους μου βουλευτές, με τους οποίους φερόμαστε ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ», σημειώνε αρχικά στη δήλωσή του ο κ. Καραμανλής.

Και συνεχίζει: «Είμαι αθώος και θα αποδείξω την αθωότητά μου όπου κληθώ. Θα συνεχίσω να τιμώ την εντολή των συμπολιτών μου, ως οφείλω, μέχρι τη λήξη της θητείας της παρούσας Βουλής».

«Επειδή όμως, η πολιτική για εμένα δεν είναι αυτοσκοπός, δηλώνω ότι δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές», καταλήγει ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι στη μία δικογραφία, που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή και αφορά τους 11 εν ενεργεία βουλευτές, οι δύο εξ αυτών, ο κ. Καραμανλής και η κυρία Παπακώστα, ελέγχονται για κακούργημα.

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των αρμοδίων αρχών μαζί με τους συναδέλφους μου βουλευτές, με τους οποίους φερόμαστε ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Είμαι αθώος και θα αποδείξω την αθωότητά μου όπου κληθώ.

Θα συνεχίσω να τιμώ την εντολή των συμπολιτών μου, ως οφείλω, μέχρι τη λήξη της θητείας της παρούσας Βουλής.

Επειδή όμως, η πολιτική για εμένα δεν είναι αυτοσκοπός, δηλώνω ότι δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές».