Uncategorized

Σέρρες: Σύσκεψη για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, 18 Αυγούστου, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλου, με αντικείμενο τα αυξημένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου που καταγράφει ο νομός Σερρών.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι δήμαρχοι του νομού ή εκπρόσωποι τους, προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειες για τον περιορισμό των κρουσμάτων, ενώ εχθές πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη σύσκεψη με τους ειδικούς της επιστημονικής επιτροπής της περιφέρειας.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, οι ψεκασμοί φέτος ξεκίνησαν στην ώρα τους, αλλά υπάρχουν και πολλά περισσότερα στρέμματα με ρύζια που επιτείνουν το πρόβλημα, αλλά και ότι  σε ορισμένα χωριά ,υπάρχουν βόθροι όπου το κουνούπι που ευθύνεται για τον ιό του Δυτικού Νείλου, ευδοκιμεί. Ενώ δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν ψεκασμοί στις αστικές περιοχές.

Είπε ακόμη, πως ήδη από εχθές δύο εταιρίες ξεκίνησαν ψεκασμούς και πως υπέβαλε αίτημα για έκτακτη επιχορήγηση από το υπουργείο εσωτερικών.

Ο κ. Σπυρόπουλος τέλος συνέστησε ψυχραιμία και όχι πανικό και κάλεσε τους πολίτες να ενημερώνουν τους δήμους για σημεία στα οποία απαιτείται να γίνουν παρεμβάσεις.