ΣΕΡΡΕΣ

Δήμος Σερρών: Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Γιώργου Μυτιληνού

Το απόγευμα της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου 2026, άνοιξε τις πύλες της, η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Το πορτρέτο με χρήση φυσικού φωτισμού» του διακεκριμένου καλλιτέχνη Γιώργου Μυτιληνού, στο Κέντρο Τέχνης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Σερρών. Την έκθεση εγκαινίασε η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα, ενώ στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης και ο καλλιτέχνης.

Η έκθεση περιλαμβάνει πορτρέτα ανθρώπων της Καβάλας, αποτυπωμένα με αισθητική αρτιότητα και έμφαση στη δύναμη του φυσικού φωτισμού, αναδεικνύοντας την αυθεντικότητα και την προσωπικότητα των εικονιζόμενων.

Ο Γιώργος Μυτιληνός ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1974. Τα πρώτα του θεμελιώδη βήματα έκανε στο παλαιό φωτογραφείο του αείμνηστου Καβαλιώτη φωτογράφου Στρατή Γιασιμάκη, στον Τίμιο Σταυρό στην Καβάλα. Το 1978, στη Γαλλία, διεύρυνε τις καλλιτεχνικές του γνώσεις, παρακολουθώντας οργανωμένα σεμινάρια πάνω στην ιστορία της φωτογραφίας, τη σύνθεση, την αισθητική και τις τεχνικές φωτογράφισης.

Το 2019, η FIAP του απένειμε την ανώτατη διεθνή καλλιτεχνική διάκριση του «Maître», ενώ από το 2022 η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία τον έχει ορίσει κριτή για τις υποψηφιότητες Master και Grand Master, αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσφορά και το υψηλό επίπεδο του έργου του.

Στα εγκαίνια της έκθεσης έδωσαν επίσης, το «παρών» ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σερρών Αθανάσιος Παπαδόπουλος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαγδαληνή Μπάρμπα, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Παύλος Πουλιάκας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Νέας Γενιάς Παναγιώτης Κεΐσογλου, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Εξωστρέφειας Λεμονιά Κεσούλη, ο Πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Κώστας Μπέγος, καθώς και Σερραίες και Σερραίοι.

Η έκθεση θα φιλοξενείται στην πόλη των Σερρών έως και την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2026 και πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Καβάλας.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης καθημερινά 10:00-13:00 και 18:00-21:30.