Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η αποκάλυψη υπόθεσης ζωοκτονίας στον Δήμο Δίου-Ολύμπου, στην Πιερία, έπειτα από καταγγελία που κατατέθηκε χθες από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο της περιοχής.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο νεκρά σκυλιά εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες από μέλη φιλοζωικών σωματείων, ενώ ένα ακόμη βρέθηκε σε κακή κατάσταση και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κτηνιατρική κλινική. Ευτυχώς, χάρη στις προσπάθειες των κτηνιάτρων, το ζώο κατάφερε να ξεπεράσει τον κίνδυνο.
Η υπόθεση έχει ήδη τεθεί υπό διερεύνηση από το Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας ζώων. Υπενθυμίζεται ότι η ζωοκτονία αποτελεί κακούργημα σύμφωνα με τον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα, με προβλεπόμενη ποινή κάθειρξης έως και 10 έτη.
Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη, ενώ τα φιλοζωικά σωματεία ζητούν άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων
*Φωτο αρχείου