ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Ένα … κουνάβι ήταν η αιτία που βύθισε στο σκοτάδι μεγάλο μέρος του νομού

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 22 Μαΐου, μεγάλο τμήμα του νομού Σερρών «βυθίστηκε» στο σκοτάδι, λόγω αιφνίδιας διακοπής ρεύματος που σημειώθηκε λίγο πριν τις 2:00 π.μ.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Ν. Σερρών, Δημήτρη Πολυμέρη, η αιτία της βλάβης ήταν ένα κουνάβι, το οποίο σκαρφάλωσε στον μετασχηματιστή 2 του υποσταθμού Σερρών, προκαλώντας βραχυκύκλωμα και τεχνική δυσλειτουργία.

«Σήμερα τα ξημερώματα είχαμε ένα από τα πιο απρόσμενα περιστατικά. Ένα μικρό ζώο κατάφερε να προκαλέσει διακοπή σε μεγάλο μέρος του δικτύου. Ευτυχώς, δεν υπήρξε μεγαλύτερη ζημιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Άμεσα έσπευσε συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ στο σημείο, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε επιπλέον τεχνικό πρόβλημα. Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα, χάρη στην ταχύτητα και την ετοιμότητα των τεχνικών υπηρεσιών.

Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και στο παρελθόν, καθώς η επέμβαση μικρών άγριων ζώων στο δίκτυο παραμένει μία από τις πιο δύσκολα προβλέψιμες αιτίες βλαβών.