ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέθανε ο πάπας Φραγκίσκος

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο πάπας Φραγκίσκος, ο ιεράρχης που θέλησε να φτιάξει «μια φτωχή εκκλησία για τους φτωχούς», προσπάθησε να αποποιηθεί τον πλούτο και «ταρακούνησε» -έστω και μερικώς- την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Ο ποντίφικας, κατά κόσμον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, είχε διαγνωστεί προ ημερών με αμφίπλευρη πνευμονία και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Gemelli της Ρώμης, όπου και κατέληξε.

Ως κεφαλή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο πάπας Φραγκίσκος επιχείρησε να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές ενώ ανέπτυξε πολιτικό λόγο, που ενόχλησε αρκετά μέλη της διεθνούς σκηνής αλλά και ιεράρχες.

Πρόσφατα, άσκησε δριμεία κριτική στο μεταναστευτικό σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας την απέλαση εκατομμυρίων από τις ΗΠΑ «ντροπή».