Ο αγώνας στο Περιστέρι το απόγευμα του Σαββάτου (22/2) βρήκε αντιμέτωπες δύο ομάδες με μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο, με τον Ατρόμητο να κυνηγάει το τρίποντο για να μείνει ζωντανός στη μάχη της οκτάδας και τον Πανσερραϊκό να επιδιώκει το θετικό αποτέλεσμα για να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία.
Λίγα λεπτά πριν από το φινάλε όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα έμεναν στην λευκή ισοπαλία που θα άφηνε περισσότερο ικανοποιημένους τους Μακεδόνες όμως στο 88′ τα δεδομένα άλλαξαν, με τον Γιουμπιτάνα να εκτελεί τον Γκουσεσασβίλι από την άσπρη βούλα και να υπογράφει το 1-0 για τους Περιστεριώτες σε ένα δραματικό ματς.
Το ματς
Ο Ατρόμητος μπήκε με το πόδι στο γκάζι και στα πρώτα λεπτά είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, με τον Γιουμπιτάνα να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι με δυνατό σουτ εντός περιοχής στο 3′ και τον Γκουσεσασβίλι να διώχνει με υπερένταση τη μπάλα σε απευθείας φαλτσαριστή εκτέλεση κόρνερ από τον Αθανασίου, έχοντας και σύμμαχο το δεξί δοκάρι της εστίας του.
Η απάντηση από τον Πανσερραϊκό ήρθε από τον Σαλαζάρ που “υποχρέωσε” τον Κίνι να σταματήσει σωτήρια τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, με τους Περιστεριώτες να έχουν από την πλευρά τους άλλες δύο καλές στιγμές πριν τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, με τους Μπάκου και Καρλίτος, όπου ο κίπερ των φιλοξενουμένων αντέδρασε θετικότατα σε αμφότερες τα σουτ που έγιναν.
Στο 23ο λεπτό ο Πανσερραϊκός επισκέφτηκε ξανά με αξιώσεις την περιοχή του Ατρομήτου αλλά το σουτ του Σαλαζάρ σταμάτησε στο σώμα του Μπρόρσον ενώ στο 31′ ήταν η σειρά του Μπετανκόρ να απειλήσει αλλά το σουτ ήταν άστοχο.
Μετά από το ημίωρο ο ρυθμός έπεσε κάπως, με τον Ατρόμητο να ανεβάζει στροφές στα τελευταία λεπτά και στο 43′ να αγγίζει το γκολ με τον Καρλίτος, με τον Γκουσεσασβίλι να γίνεται όμως φύλακας-άγγελος της εστίας της για ακόμη μία φορά, βγαίνοντας νικητής στο τετ α τετ του με τον φορ των κυανολευκων.
Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος όπου ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος και αρκετά πιο απιελητικός (10-4 οι τελικές, 3-1 εντός εστίας, 06-0.2 τα xgoals) στο δεύτερο ο Πανσερραϊκός είχε καλύτερα πατήματα στα πρώτα λεπτά, με τον Χουτεσιώτη να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση τόσο στο σουτ εκτός περιοχής του Σαλαζάρ στο 52′ όσο και σε αυτό του Χατζηστραβού εντός περιοχής στο 61′.
Σε εκείνο το διάστημα ο Ατρόμητος αδυνατούσε να πλησιάσει την αντίπαλη περιοχή, με τον Πάμπλο Γκαρσία να φρεσκάρει την ομάδα του με αλλαγές (τρεις μέχρι το 67ο λεπτό) αλλά και την επόμενη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος να ανήκει στους Μακεδόνες, με το σουτ εκτός περιοχής του Μπετανκόρ που κατέληξε στην πάνω πλευρά των διχτυών.
- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Χουτεσιώτης, Αθανασίου, Μανσούρ, Μπρόρσον, Κινι, Ουεντραόγκο, Τσιγγάρας, Μπάκου (67′ Μίχορλ), Γιουμπιτάνα (90+1′ Καραμάνης), Τζοβάρας (67′ Φαν Βερτ), Καρλίτος (58′ Ουάρντα)
- ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Γκουγκεσασβλίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον, Φαρές, Ζελέν (79′ Λιάσος), Ομεόνγκα, Χατζηστραβός (90′ Γκαλβάν), Πιρές, Σαλαζάρ (90′ Ντέλετιτς), Μπετανκόρ
Πηγή: sport24