ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Ξεκίνησε το “Αθλόραμα Στίβου”

Περισσότεροι από 850 μαθητές και μαθήτριες από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σερρών, συμμετείχαν στην αθλητική διοργάνωση με την με την επωνυμία «Αθλόραμα Στίβου», κατά την πρώτη ημέρα διεξαγωγής της. Το «Αθλόραμα Στίβου» πραγματοποιείται με σκοπό οι μαθήτριες και μαθητές των Δημοτικών και Γυμνασίων του Δήμου Σερρών να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν τα αθλήματα του κλασσικού αθλητισμού.

Το πρωί της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου 2024, η πλατεία Κρονίου «πλημμύρισε» από ενθουσιασμό, με τους μαθητές να συμμετέχουν στα εξής αγωνίσματα: άλμα επί κοντώ, άλμα σε ύψος, άλμα σε μήκος, δρόμος με εμπόδια 25μ. δρόμος ταχύτητας 25μ. ρίψη Vortex, ρίψη ιατρικής μπάλας και πίστα survivor.

Το «Αθλόραμα Στίβου» διοργανώνει ο Δήμος Σερρών, σε συνεργασία με τον Γυμναστικό Σύλλογο «Σέρρες ΄93«, το ΤΕΦΑΑ Σερρών, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και την εταιρεία «Metron αυτοματισμοί».

«Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με τον Γυμναστικό Σύλλογο “Σέρρες ΄93”, το ΤΕΦΑΑ Σερρών, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και την εταιρεία “Metron αυτοματισμοί”, διοργανώνει το «Αθλόραμα Στίβου» για όλους τους μαθητές του Δήμου μας. Είναι χαρά μας να έχουμε σήμερα μαζί μας τους αυριανούς αθλητές των Σερρών. Θέλουμε αυτή η εκδήλωση να είναι η αρχή για μεγάλες διοργανώσεις στο μέλλον. Ως Δήμος Σερρών είμαστε δίπλα στα παιδιά και μέσα από την αθλητική εκδήλωση θέλουμε να γνωρίσουν τον κλασικό αθλητισμό και επιπλέον να προτρέψουμε τους γονείς να μυήσουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Κεΐσογλου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δήμος Σερρών βράβευσε τον Ολυμπιονίκη στο άλμα επί κοντώ Κώστα Φιλιππίδη, με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Κεΐσογλου να του απονέμει την μαρμάρινη πλακέτα με το έμβλημα της πόλης που απεικονίζει τον θεό Στρυμώνα.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές που συμμετείχαν στο μεγάλο αθλητικό γεγονός είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Ολυμπιονίκη, ο οποίος έδωσε τις συμβουλές του στις νέες και στους νέους και τους προέτρεψε να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Ο Κώστας Φιλιππίδης εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε στην πόλη των Σερρών και συνεχάρη όλους τους διοργανωτές για το «Αθλόραμα Στίβου». Πιο συγκεκριμένα, ο Ολυμπιονίκης τόνισε τα εξής: «Είναι πολύ μεγάλη η χαρά που βρίσκομαι σήμερα στις Σέρρες, ανάμεσα σε πολλά παιδιά. Εύχομαι όλα τα παιδιά να κυκλοφορούν σε υγιείς χώρους όπως και σήμερα. Προσπάθειά μας είναι όλα τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός εκτός από την φυσική υγεία και την ευεξία, προωθεί την συμφιλίωση και τον αλληλοσεβασμό μεταξύ των ανθρώπων», υπογράμμισε ο Κώστας Φιλιππίδης.

Παρόντες στην εκδήλωση από πλευράς του Δήμου Σερρών ήταν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Κεΐσογλου, o Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας και Πρόληψης κ. Νάσος Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Οικογένειας, Κοινωνικών Δομών, Αλληλεγγύης κ. Νικόλαος Φρυδάς, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδικών Σταθμών κ. Χρυσούλα Καρασουλτάνη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας κ. Κωνσταντίνος Μπέγος και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Προγραμματισμού και Περιβάλλοντος κ. Δέσποινα Χατζηγαβριήλ.