ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Πρωτοβουλία Χατζηβασιλείου για σχολείο επιμόρφωσης αγροτών και κτηνοτρόφω

Την πρωτοβουλία του για τη δημιουργία σχολείου δωρεάν φοίτησης που θα παρέχει πιστοποιητικό επιμόρφωσης σε αγρότες και κτηνοτρόφους ανακοίνωσε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, από το βήμα του «AGROSERRES Forum», στο πλαίσιο της SEREXPO.

Ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε την ανάγκη να εξασφαλιστεί η αναγκαία εκπαίδευση των παραγωγών. «Η διαρθρωτική αλλαγή των εκμεταλλεύσεων, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, δημιουργούν την ανάγκη για νέες δεξιότητες. Επίσης, το κόστος και ο χρόνος για την εκπαίδευση έχουν λειτουργήσει ως ανασταλτικοί παράγοντες για τη σωστή κατάρτιση των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας», δήλωσε. «Σήμερα, λοιπόν, θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι ανέλαβα την πρωτοβουλία για τη δημιουργία σχολείου για την παροχή πιστοποιητικού επιμόρφωσης σε αγρότες και κτηνοτρόφους, σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας. Η φοίτηση θα είναι δωρεάν, καθώς το κόστος θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το Πανεπιστήμιο», τόνισε.

Ο Σερραίος βουλευτής ευχαρίστησε τον Πρύτανη Καθηγητή κ. Σταμάτη Αγγελόπουλο και τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Γεώργιο Κούντιο για τη θερμή ανταπόκριση και τη σκληρή δουλειά, αφού χάρη σε εκείνους σχεδιάστηκε και ετοιμάζεται να υλοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών διάρκειας 150 ωρών, για παραγωγούς, οι οποίοι υποβάλλουν δήλωση καλλιέργειας-εκτροφής και είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων. «Με αφετηρία τις Σέρρες, στοχεύουμε στη δημιουργία ενός προσβάσιμου ακαδημαϊκού προγράμματος, μέσω του οποίου οι παραγωγοί μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, καθώς και χρήσιμες επαγγελματικές δεξιότητες. Χρειαζόμαστε τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εκμεταλλεύσεων και την καλύτερη αξιοποίηση κάθε παραγωγικού πόρου. Μέσω του προγράμματος, θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων», πρόσθεσε.

Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Χατζηβασιλείου, συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Τσιάρα και του ζήτησε τη μοριοδότηση προγραμμάτων που θα προσφέρουν τα ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.M. των πανεπιστημίων, με στόχο τη συμμετοχή και κατάρτιση περισσότερων επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα. «Πιστεύω ότι η παροχή κινήτρων για την παρακολούθηση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος είναι κρίσιμη για την ενθάρρυνση της συνεχούς εκπαίδευσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων. Άλλωστε, η δια βίου μάθηση είναι το κλειδί για το μέλλον. Ο Υπουργός είναι απολύτως σύμφωνος και με διαβεβαίωσε ότι το επόμενο διάστημα θα διαμορφωθεί ένα σύγχρονο πλαίσιο», δήλωσε.

Επιπροσθέτως, δήλωσε την αισιοδοξία του ότι από τις Σέρρες και το ΔΙΠΑΕ μπορεί να γίνει η αρχή και αυτό το πρόγραμμα να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλα αντίστοιχα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα ανά την Ελλάδα. «Είμαστε υπερήφανοι για τους αγρότες μας, για τους κτηνοτρόφους μας και, φυσικά, για το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο του Πανεπιστημίου μας», πρόσθεσε με έμφαση.