ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟΕΒ Νιγρίτας – “Πυρ” κατά του Π. Σπυρόπουλου για την διαχείριση των νερών

Σε ανακοίνωσή του ο ΤΟΕΒ Νιγρίτας αναφέρει:

«Τρίτη 20-08-2024 η γνωστή «ΟΜΑΔΑ» που διαχειρίστηκε με ‘εγκληματική’ αδιαφορία το αρδευτικό νερό του φράγματος της λίμνης Κερκίνης ‘χτύπησε’ με τελεσίγραφο στον ΤΟΕΒ Νιγρίτας: «να διακόψετε άμεσα την λειτουργία όλων των αντλιοστασίων έως ότου ανεβεί η στάθμη της ΚΔ-5Κ για να αρδεύσουν και οι αγρότες του Αχινού- Μαυροθάλασσας».
Τους απαντάμε, παρόλο ότι είναι πολύ αργά, στα πλαίσια της συναδελφικής αλληλεγγύης είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τους ταλαιπωρημένους αρδευτικά συναδέλφους αγρότες της ανατολικής πλευράς της Βισαλτίας, οι οποίοι έχουν την ατυχία να διαχειρίζεται την άρδευσή τους η ‘αρρωστημένη’ υπηρεσία του ΓΟΕΒ Πεδιάδας Σερρών.

Όπως ανταποκριθήκαμε και στις 09-08-2024 – όταν μας ζητήθηκε να μειώσουμε την κατανάλωση κατά 160.000m 3 νερού και εμείς την μειώσαμε κατά 950.000m 3 – θα ανταποκριθούμε και τώρα. Παραμένουν όμως αναπάντητα τα ερωτήματα:
1) Είναι δυνατόν να στοχοποιείται ο ΤΟΕΒ Νιγρίτας για κατασπατάληση του νερού όταν χρησιμοποίησε το 9% περίπου του νερού του φράγματος(31.650.000m 3 επι συνόλου 350.000.000m 3 ) για να αρδεύσει 70.000 στρ.;

2) Ο κ. Χατζόγλου Νικόλαος και ο κ. Κωσταντίνου Σπύρος, είναι διορισμένοι στο διοικητικό συμβούλιο του ΓΟΕΒ Πεδιάδος Σερρών και ταυτόχρονα εποπτεύουσα αρχή του ΓΟΕΒ. Αυτό μπορεί να είναι νόμιμο, είναι όμως ηθικό ο ελέγχων να είναι και ελεγχόμενος;

Για αυτή την εγκληματική διαχείριση «Η ΟΜΑΔΑ» πρέπει να απολογηθεί και να μην ψάχνει για συνένοχους.
Προς ενημέρωση των αγροτών η σύνθεση της «ΟΜΑΔΑΣ» είναι η εξής: Αρχηγός, ο κ. Σπυρόπουλος Παναγιώτης (Αντιπεριφερειάρχης), μέλη ο διορισμένος πρόεδρος του ΓΟΕΒ κ. Χατζόγλου Νικόλαος και ο διευθυντής του ΓΟΕΒ κ. Τσιρογιάννης Κωνσταντίνος, ο οποίος εν μέσω της αρδευτικής περιόδου απολαμβάνει τις διακοπές του».