Χωρίς κατηγορία

Κώστας Χαραλαμπίδης: Εκ βαθέων συνέντευξη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης είναι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, που αγωνιζόταν στη θέση του επιθετικού( σέντερ- φορ) και διακρινόταν για την ευχέρεια στο σκοράρισμαΚιλκισιώτης στην καταγωγή διέγραψε αξιοσημείωτη παρουσία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 και υπήρξε μία από τις ακριβότερες μεταγραφές του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στα πρώτα του βήματα -η μεταπήδησή του από τη Λάρισα το καλοκαίρι του 1981 στον Άρη στοίχισε 18,5 εκατομμύρια δραχμές!

Γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου του 1954 στο χωριό Κάτω Απόστολοι Κιλκίς.

Γόνος αγροτικής πολύτεκνης οικογένειας  συστήνεται  στο ποδοσφαιρικό κοινό την περίοδο 1971-1972 στη Β’ Εθνική  με τον Κιλκισιακό, σε ηλικία 17 ετών.

Είχαν προηγηθεί τα πρώτα του βήματα στον Μέγα Αλέξανδρος Κιλκίς που τα χρόνια εκείνα ήταν η δεύτερη ομάδα της πόλης.

Η ποδοσφαιρική του καριέρα σημαδεύτηκε από την εντυπωσιακή του ανέλιξη από το 1978 έως το 1981.

Την τριετία εκείνη μεταπήδησε  στη Βέροια, και ακολούθως στη Λάρισα έναντι του ποσού των τριών εκατομμυρίων δραχμών.

Η πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής με την φανέλα της Λάρισας ήταν εντυπωσιακή( περίοδος 80-81)  πέτυχε 12 γκολ και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας.

Παράλληλα πλασαρίστηκε στην πρώτη τετράδα των  σκόρερ του Πρωταθλήματος.Το καλοκαίρι εκείνο έγινε  μήλο της έριδος πολλών ομάδων αλλά τον κέρδισε  ο Άρης Θεσσαλονίκης που την εποχή εκείνη αναζητούσε διακαώς  τον ιδανικό επιθετικό που θα του χάριζε νίκες και τίτλους.

 Εντυπωσιακές ήταν  χρονιές του με τη φανέλα της Βασίλισσας του Βορρά στη Β’ Εθνική. Τις δυο χρονιές που αγωνίστηκε πέτυχε 30 γκολ και αναδείχθηκε και τις δυο σαιζόν πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Ο Κώστας Χαραλαμπίδης έχει να επιδείξει στο ενεργητικό του 115 συμμετοχές στην Α’ Εθνική και 28 γκολ και 225 συμμετοχές στη Β ‘΄Εθνική και 77 γκολ.

Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τα Γιάννινα το 1984 ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον Κιλκισιακό  το 1988 και «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 34 ετώνΣεμνός αθλητής, συνεσταλμένος ως άνθρωπος  Κώστας Χαραλαμπίδης είναι συνταξιούχος  και ζει στο Κιλκίς( ήταν πολιτικός υπάλληλος στον Ελληνικό Στρατό).

Με τη γυναίκα του Βασιλική  απέκτησε δυο κόρες την  Παρθένα και τη Μαρία  οι οποίες του χάρισαν  πέντε εγγόνια.

Αποδέχθηκε την πρόσκληση μας να μιλήσει για την ποδοσφαιρική του καριέρα, το Ελληνικό ποδόσφαιρο και την μεγάλη του αγάπη, τον Άρη Θεσσαλονίκης με τον οποίο δεν κατάφερε όπως λέει να εκπληρώσει τις ποδοσφαιρικές του φιλοδοξίες.

Ήταν μία συζήτηση από καρδιάς, σε μία από τις ελάχιστες συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει  στην πολύχρονη παρουσία του στα Ελληνικά Γήπεδα.

Δείτε την συνέχεια ΕΔΩ

Πηγή: sertharros.gr  – Δημήτρης Νάτσιος