Χωρίς κατηγορία

Συνεδριάζει αύριο η επιτροπή για την πορεία του κορωνοϊού

Μια περαιτέρω ανάλυση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας θα πραγματοποιήσουν αύριο το απόγευμα, στις 19.00, τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, με το βλέμμα στη συζήτηση της Παρασκευής πριν το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων.

Τα δεδομένα που θα έχουν στη διάθεση τους αύριο οι επιστήμονες αναμένεται να τους δώσουν σαφέστερες πληροφορίες για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς βρισκόμαστε σχεδόν 2 εβδομάδες από την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και περίπου 10 ημέρες από το άνοιγμα των καταστημάτων.

Κυρίως, όμως, αύριο αναμένονται και τα νεότερα στοιχεία για τα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού στη χώρα μας. Θυμίζουμε ότι επισήμως και σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων με μεταλλαγμένο στέλεχος στη χώρα μας ήταν 59, ωστόσο πληροφορίες ανέφεραν πως τουλάχιστον άλλα 3 κρούσματα είχαν εντοπιστεί. Ο αριθμός δεν αποκλείεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Η αυριανή τηλεδιάσκεψη έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς εκτιμάται ότι θα δώσει τον τόνο και για τις αποφάσεις της Επιτροπής για τα γυμνάσια και τα λύκεια. Το θέμα θα συζητηθεί, όπως είναι μέχρι στιγμής γνωστό, στην προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής.

Μέλη της επιτροπής, πάντως, εκτιμούν πως η ανοδική τάση που καταγράφεται στην Αττική, αν και ανησυχητική δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο στην επαναφορά των μαθητών γυμνασίων και λυκείων στα σχολεία. Τα δεδομένα, πάντως, δεν αποκλείεται να ανατραπούν κατά την εξέταση των τελευταίων επιδημιολογικών δεδομένων αύριο.

Θυμίζουμε ότι κλειστά θα παραμείνουν σε κάθε περίπτωση τα λύκεια στις «κόκκινες περιοχές». Αναπόφευκτα, πάντως, η συζήτηση θα κινηθεί γύρω από την Αθήνα, η οποία συνεχίζει να καταγράφει περίπου τα μισά από τα συνολικά ημερήσια κρούσματα. Οι κεντρικές περιοχές της Αθήνας και οι δήμοι στα βόρεια κρατούν την αρνητική πρωτιά σε αριθμό νέων διαγνώσεων εδώ και αρκετές ημέρες.