ΕΛΛΑΔΑ

850.000 ακατάλληλες μάσκες επιχειρήθηκε να εισαχθούν στην Ελλάδα

Η ΑΑΔΕ εντόπισε 850.000 ακατάλληλες προστατευτικές μάσκες, που θα διοχετεύονταν στην ελληνική αγορά. powered by Rubicon Project

Οι μάσκες αυτές επιχειρήθηκε να εισαχθούν στην Ελλάδα, χωρίς τις απαραίτητες προδιαγραφές και διεθνείς σημάνσεις.

Οι περισσότερες προέρχονταν από την Κίνα, ενώ άλλες από το Μπαγκλαντές, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής. Οι μάσκες είχαν παραλήπτη εισαγωγικές εταιρείες, οι οποίες θα τις διοχέτευαν στην ελληνική αγορά στη συνέχεια.

Παράλληλα, τη Δευτέρα στο Τελωνείο Αεροδρομίου παραλήφθηκαν 700 προστατευτικές στολές για τον κορωνοϊό, τις οποίες θα φορούν οι τελωνειακοί. Πρόκειται για τη δεύτερη παρτίδα και οι στολές θα δοθούν με προτεραιότητα σε υπαλλήλους σε τελωνεία με μεγάλη κίνηση όπως του Αεροδρομίου, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή συνεχίζει τους ελέγχους και στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 30.000 ευρώ, για 47 παραβάσεις των κανόνων διακίνησης και εμπορίας προϊόντων και υπηρεσιών, όπως και του νόμου για το υπαίθριο εμπόριο. Τα πρόστιμα αυξήθηκαν κατά 20% σε σύγκριση με το δεύτερο 15νθήμερο του Απριλίου.

 

 

Σχετικές ειδήσεις

Θεσσαλονίκη: Θανατηφόρο τροχαίο στη Βόλβη

Serres24

Κιλκίς: Πατέρας σκότωσε τον γιο του με καραμπίνα

Serres24

Στην οικογένεια της Καρολάιν η επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Serres24