ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΕΡΡΕΣ

Ο Τάσος Καζίας σχολιάζει την αθλητική επικαιρότητα

Ο Τάσος Καζίας, μέλος των «Big 4» του ποδοσφαιρικού Πανσερραϊκού την τελευταία διετία και εκπρόσωπος της ομάδας, στις τηλεδιασκέψεις της Γ΄Εθνικής αλλά και στα επόμενα κρίσιμα ραντεβού των «κόκκινων», με τους φορείς του Ελληνικού ποδοσφαίρου, μίλησε στο ‘SSN’!

Ο επόμενος Διευθύνων σύμβουλος των «Λιονταριών», που διαθέτει ισχυρή προσωπικότητα και μεγάλη εμπειρία 15 ετών, σε διάφορες θέσεις του ποδοσφαίρου στο νομό, σχολίασε την αθλητική επικαιρότητα, που παίρνει την μορφή «χιονοστιβάδας»… μετά το «μπαμ», που προκάλεσε, σε όλο το οικοδόμημα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, η μορφή της πρότασης των «8», για αναδιάρθρωση.

Πως αφουγκράζεστε αυτό που ζούμε στην ζωή μας και το ποδόσφαιρο; Κατά πόσο είστε ικανοποιημένος, από τον φετινό Πανσερραϊκό;

Αυτό που ζούμε είναι πολύ δυσάρεστο και μας έχει επηρεάσει όλους σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας μας. Ελπίζω να λήξει σύντομα. Έχει επηρεαστεί και το ποδόσφαιρο από την όλη κατάσταση και προσπαθούμε να βγει και κάτι καλό, στην ήδη ταλαιπωρημένη Ελληνική ποδοσφαιρική ιστορία… Δεν είναι η ώρα για απολογισμό. Ο Πανσερραϊκός αυτό που υπόσχεται, το κάνει κάθε χρόνο, από την ήμερα που αναλάβαμε. Δεδομένων των συνθηκών, είμαστε ευχαριστημένοι για τον τίτλο και πλέον διεκδικούμε τον προβιβασμό μας στην σωστή κατηγορία… μετά την περσινή αδικία.

Μαζί με τις άλλες 7 πρωταθλήτριες ομάδες της κατηγορίας, διεκδικείτε με μια εμπεριστατωμένη πρόταση την αναδιάρθρωση κατηγοριών, πόσο εφικτό πιστεύετε είναι αυτό και κατά πόσο μπορούν να εφαρμοστούν αυτά που προτείνετε;

Μετά την περσινή αναδιάρθρωση-έκτρωμα και βλέποντας γύρω μας τι συμβαίνει, λόγω του κορωνοϊού, δεν μπορεί να προκύψει κάτι άλλο… εκτός από νέα αναδιάρθρωση κατηγοριών. Όλες μαζί, οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής, έχουμε μέχρι στιγμής, κοινή φιλοσοφία και μας ενδιαφέρει να συμμετέχουμε σε ένα ποδόσφαιρο, όπου οι επενδύσεις μας, θα πιάσουν τόπο και θα λειτουργούν ανταποδοτικά από την πολιτεία, προς τους συλλόγους και από εμάς, προς τους φιλάθλους. Οτιδήποτε άλλο δεν μας αφορά, μελετήσαμε και προτείνουμε. Υπάρχουν τεχνοκράτες στις Ενώσεις και στα αρμόδια υπουργεία, περιμένουμε να μας καλέσουν και όλοι μαζί να συζητήσουμε ολιστικά για το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ποια είναι η άποψη σας για τις κινήσεις του πρόεδρου της Ένωσης SL2 & FL, το τελευταίο κρίσιμο διάστημα;

Δεν έχω καταλάβει ποια είναι η άποψη του κ. Λεουτσάκου, με τις δηλώσεις του. Είναι επιφυλακτικός σε όσα λέει και δικαίωμα του φυσικά, αλλά η γνώμη μου είναι, ότι ο πρόεδρος του συνεταιρισμού πρέπει να έχει ξεκάθαρες τοποθετήσεις και αποφασιστικότητα, ώστε να μπορεί να εμπνεύσει τα μέλη του. Πλέον υπάρχουν καυτά θέματα, που άπτονται άμεσης επίλυσης και οι ομάδες της «ένωσης» μοιάζουν διχασμένες, χωρίς προσανατολισμό.

Ο υφυπουργός αθλητισμού, δήλωσε πρόσφατα, ότι «δεν θέλει κρατικοδίαιτο ποδόσφαιρο», πιστεύετε ότι θα ακούσουν τις απόψεις σας οι αρμόδιοι φορείς;

Και μόνο που ο κ. Αυγενάκης, έδωσε με τροπολογία, την επιλογή της αναδιάρθρωσης, αυτό λέει πολλά. Είναι θετικό ότι οι κυβερνητικοί παράγοντες, υπουργοί, αρμόδιοι υφυπουργοί και βουλευτές, από όσο γνωρίζω, επιθυμούν αλλαγές στο ποδόσφαιρο για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι η οικονομική ύφεση που θα προκύψει, λόγω της πανδημίας και ο δεύτερος είναι να αποκατασταθεί σε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα το αποτυχημένο μοντέλο-εφεύρεση Βασιλειάδη. Τα αποτελέσματα αυτό έδειξαν. Εμείς ως Πανσερραϊκός και πλέον ως συμμαχία των «8» ομάδων της Γ΄ Εθνικής, δεν θέλουμε κρατικές εξαρτήσεις πάσης φύσεως, ούτε πολιτικές σκοπιμότητες που χειραγωγούν τα σωματεία, όπως εξόφθαλμα συνέβη πέρυσι. Τα εργαλεία μας είναι πλέον στην διάθεση των αρμόδιων φορέων και πιστεύω σύντομα θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι.

Επίσημη τοποθέτηση δεν υπάρχει συντονισμένα από την «ένωση» όμως στην FL η πλειοψηφία των παραγόντων εμφανίζονται θετικοί στην εισήγηση σας, θα έχετε κι άλλους συμμάχους πιστεύετε σε αυτό εγχείρημα;

Εμείς δεν κάνουμε πόλεμο, επομένως δεν ψάχνουμε για συμμάχους… Θέλουμε δίπλα μας, όλα τα σωματεία που επιθυμούν επενδύσεις στο ποδόσφαιρο, διαφάνεια και αμφίδρομη σχέση με την πολιτεία, όπως την ορίσαμε ξεκάθαρα στην πρόταση μας! Η «ένωση», δημιούργησε εξαρχής ανισορροπίες με τις ψήφους στο καταστατικό της και αυτό στην δύσκολη συγκυρία που ζούμε, το βρίσκει μπροστά της. Οι 12 από τις 14 ομάδες της «FL», δημοκρατικά αποφάσισαν να στηρίξουν το αίτημα μας για αναδιάρθρωση και αντιστέκονται οι δυο ομάδες που ίσως προβιβαστούν -εάν δεν γίνουν άλλοι αγώνες-(Τρίκαλα-Ιωνικός) εκ των οποίων τα Τρίκαλα ανήκει στις τρεις εκλεγμένες εκπροσώπους των υπολοίπων στο ΔΣ (σ.σ.οι άλλες δυο είναι η Καβάλα και ο Ιάλυσος) αυτό μοιάζει εξωφρενικό, καμία αλληλεγγύη! Είμαστε μαζί με αυτούς που στηρίζουν το ποδόσφαιρο και όχι με αυτούς που ζητάνε να τους στηρίζει το ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολες οι στιγμές για το σπορ, πρέπει να το αντιληφθούν όλοι σοβαρά.

 

Πηγή: serressport.gr