Χωρίς κατηγορία

1ο βραβείο για το Γενικό λύκειο Νιγρίτας σε διεθνή διαγωνισμό

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας, κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς του Γενικού Λυκείου Νιγρίτας για την συμμετοχή και διάκρισή τους στο 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου».

Η ομάδα του ΓΕ.Λ. Νιγρίτας συμμετείχε με το ντοκιμαντέρ «Περιπλάνηση στην ιστορία του Χουμνικού» όπου εμπεριέχονται και άλλες πληροφορίες της ευρύτερης περιοχής, αποσπώντας το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Ταινία Λυκείου».

Στον διεθνή διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας και της Ομογένειας. Με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών, έγιναν οι ίδιοι δημιουργοί, αξιοποίησαν τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα και πειραματίστηκαν με εκφραστικούς τρόπους που επέλεξαν, ώστε να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της οπτικοακουστικής και της κινηματογραφικής αφήγησης. Επιπλέον εξοικειώθηκαν με την έννοια του αρχείου, και ανέδειξαν την ιστορία του τόπου μας μέσα από τις δημιουργίες τους.

Να θυμίσουμε ότι εκτός από το «1o Βραβείο Ψηφιακής Δημιουργίας», το Γενικό Λύκειο Νιγρίτας είχε και άλλες επιτυχίες, όπως το τρίτο βραβείο στο μαθητή του Λυκείου Νιγρίτας, Αντώνη Γκίκα και την παράσταση αρχαίας τραγωδίας «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη από τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Νιγρίτας.