ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Συνελήφθη και ο συνεργός της 36χρονης για την fake απαγωγή

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται πλέον και ο 30χρονος συνεργός της 36χρονης που «έστησε» την απαγωγή της με σκοπό να αποσπάσει λύτρα από συγγενικά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, έπειτα από τη συνεργασία των Τμημάτων Εγκλημάτων κατά Ζωής – Προσωπικής Ελευθερίας και Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και τη σύλληψη της 36χρονης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (07-05-2021) ο 30χρονος συνεργός της.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένα ψεύτικο πιστόλι και μία κάρτα sim τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, καθώς επίσης, μία τραπεζική κάρτα της 36χρονης και χρηματικό ποσό που αποτελεί μέρος του συνολικού χρηματικού ποσού που ανέλαβε ο συλληφθείς ως προερχόμενο από την πράξη της εκβίασης.

Ποιο ήταν το σχέδιό τους

Ο 30χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά το προηγούμενο 24ωρο με τα δύο υποψήφια θύματα, από τα οποία αξίωνε 3.000 ευρώ, προκειμένου να αφήσει ελεύθερη την δήθεν απαχθείσα σύντροφό του, διαφορετικά απειλούσε, ότι θα της κάνει κακό. Η θεία και ο γιος της απευθύνθηκαν στην αστυνομία καταγγέλλοντας το συμβάν και αμέσως ξεκίνησε έρευνα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν την 36χρονη να ταξιδεύει με υπεραστικό λεωφορείο από τις Σέρρες προς τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., η 36χρονη ουδέποτε υπήρξε θύμα αρπαγής, αλλά προηγήθηκε συνεννόηση με τον συγκατηγορούμενό της, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από τους συγγενείς της.