Uncategorized

Δήμος Σερρών: Αποσύρει μέρος των μασκών που μοίρασε στα σχολεία

Πρόβλημα δημιουργήθηκε με τις μάσκες που μοίρασε ο δήμος Σερρών στα σχολεία σήεμρα.

Συγκεκριμένα, είναι κατασκευασμένες από ΠΟΛΥΠΡΟΠΥΛΕΝΙΟ και δεν είναι υφασμάτινες και δεν πληρούν τα κριτήρια που έθεσε το υπουργείο.

Μάλιστα για το θέμα αυτό προέβη σε καταγγελία η επικεφαλής του συνδυασμού “Δύναμη Σερραίων” Αριάδνη Παπαφωτίου., η οποία έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό της στο facebook,

«–ΑΥΤΕΣ τις μάσκες μοίρασε σήμερα 14/9 ο Δήμος Σερρών στα Σχολεία μας!!
–Ας μας ΕΞΗΓΗΣΕΙ ο Δήμαρχος και οι λοιποί αρμόδιοι ΤΙ σχέση έχει το ΠΟΛΥΠΡΟΠΥΛΕΝΙΟ που μοιράστηκε, με το ΥΦΑΣΜΑ (προδιαγραφές Υπουργείου) που παραγγέλθηκε και πληρώθηκε στους δύο ανάδοχους.
–Τιμή μάσκας 1,29 ευρώ!
–Τεμάχια για τα Σχολεία: 18.000
–Δαπάνη: 20.000 ευρώ!»

Μετά και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε ο δήμος Σερρών ανακοίνωσε πως θα αποσύρει αυτές τις μάσκες, που ήταν μια παρτίδα 1.700 μασκών, από τις 27.000 σύνολο, κατά τον δήμο.

Τι είναι το πολυπροπυλένιο.
To πολυπροπυλένιο, σύμφωνα με την el.wikipedia.org,είναι ένα θερμοπλαστικό πολυμερές που χρησιμοποιείται σε μια ευρεία ποικιλία εφαρμογών συμπεριλαμβανομένης της συσκευασίας και της επισήμανσης, στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα (π.χ., σχοινιά, χαλιά κτλπ.), χαρτικά, πλαστικά μέρη και επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία διαφόρων τύπων, εργαστηριακό εξοπλισμό και εξαρτήματα αυτοκινήτων.

Επιπλέον είναι ένα πολυμερές το οποίο γίνεται από το μονομερές προπυλενίου, είναι τραχύ και ασυνήθιστα ανθεκτικό σε πολλά χημικά διαλυτικά, οξέα και βάσεις.

Όσο αφορά το κόστος των μασκών για τον δήμο Σερρών, ήταν περίπου 20.000 ευρώ, σύμφωνα με το πρακτικό.

 

Οι μάσκες που μοίρασε ο δήμος είναι οι παρακάτω.