Χωρίς κρατικό χρήμα.. Kινδυνεύει με λουκέτο η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Σερρών

Χωρίς κρατικό χρήμα.. Kινδυνεύει με λουκέτο η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Σερρών

Ξεκινάει το 6ο ΕCO FESTIVAL στις Σέρρες
Tο Αυτοκινητοδρόμιο στην Έκθεση Θεσσαλονίκης ”SMF MOTOSHOW 2017”
Η Ελπίδα Σκουτάρεως έτοιμη για τον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας και τη Γ’ Εθνική

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Σερρών κινδυνεύει με λουκέτο γιατί στάματησε η κρατική χρηματοδότηση!! Αυτή είναι ανακοίνωση της ΕΠΚΑΣ με το Διοικητικό Συμβούλιο που τόσα χρόνια διαχειρίζοταν κρατικό χρήμα να νίπτει τα χείρας του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Σερρών (Ε.Π.ΚΑ.Σ.) είναι ένα από τα μεγαλύτερα και δυναμικότερα εθελοντικά σωματεία του νομού Σερρών. Ξεκίνησε τη δράση της το 1998 και σήμερα έχει 1.500 μέλη.

Στα 18 χρόνια λειτουργίας της, ευαισθητοποιεί και ενημερώνει το σερραϊκό κοινό για όλα τα επίκαιρα και διαχρονικά καταναλωτικά θέματα που το αφορούν (οικονομικά, εμπορικά, τηλεπικοινωνίες, δάνεια, θέρμανση, μεταφορές, διατροφή, διεκδίκηση 2ης λαϊκής αγοράς, γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, εκπαίδευση παιδιών κ.ά.) μέσα από τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ημερίδες, παρουσίες σε επιτροπές του δήμου και της περιφερειακής ενότητας, δελτία τύπου και την έκδοση τριμηνιαίας δωρεάν εφημερίδας.
Ταυτόχρονα, διαδραμάτισε και συνεχίζει να διαδραματίζει μέχρι σήμερα, έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στο εθνικό καταναλωτικό κίνημα, ως μία από τις πλέον ενεργές ενώσεις καταναλωτών που λειτουργούν στη χώρα μας, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και μέχρι το πρόσφατο παρελθόν, συμμετείχε σε διεθνή προγράμματα επιμόρφωσης ενηλίκων.
Σήμερα, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Σερρών κινδυνεύει να τερματίσει την τόσο ενεργό δράση της, εξαιτίας των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει.
Η διακοπή των κρατικών επιχορηγήσεων στις ενώσεις καταναλωτών, η εκ του νόμου απαγόρευση αποδοχής δωρεών και χορηγιών καθώς και η μη καταβολή των συνδρομών από τα μέλη μας, δίνουν στο ιστορικό και σημαντικό σωματείο μας περιθώρια λειτουργίας μόνο για τους επόμενους 6 μήνες.
Όμως μπορούμε να ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ – όπως λέγαμε πάντα – και να κρατήσουμε ζωντανή την ΕΠΚΑ Σερρών. Γι’ αυτό, παρακαλούμε θερμά, όλους τους φίλους και φίλες που εγγράφηκαν, από την ίδρυσή της και έπειτα, στην Ένωση και τη στήριξαν με τον όποιο τρόπο, όλα τα προηγούμενα χρόνια, να καταβάλλουν το ποσό των 10 ευρώ, που αντιστοιχεί στην συνδρομή μιας χρονιάς.
Η καταβολή μιας μόνο συνδρομής (10 ευρώ) από όλα τα μέλη (ενεργά και μη), της Ένωσής μας θα δώσει πνοή στην ΕΠΚΑΣ και θα της επιτρέψει να συνεχίσει την λειτουργία της και την σημαντική προσφορά της στο σερραϊκό καταναλωτικό κοινό.

COMMENTS

WORDPRESS: 0