Uncategorized

Χρήστος Παπαστεργίου: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να καθαρίσει τα ρέματα»

Θέση στις καταστροφές που υπέστη ο δήμος Σερρών από τις πλημμύρες της Κυριακής παίρνει ο πρώην υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Χρήστος Παπαστεργίου με τον συνδυασμό ”Πράξεις για τη Μακεδονία”.  Μεταξύ άλλων, καλεί τον Απόστολο Τζιτζικώστα να καθαρίσει τα ρέματα και να αναλάβει τις ευθύνες του.

Η ανακοίνωση του: 

«Να αναλάβει τις ευθύνες τις και να ασχοληθεί με τον καθαρισμό των ρεμάτων, από τα φερτά υλικά, όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων προκειμένου να προλαμβάνονται πλημμύρες και καταστροφές περιουσιών καλεί τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η περιφερειακή παράταξη «Πράξεις για την Μακεδονία» και ο επικεφαλής της Χρήστος Παπαστεργίου.

Όπως υπογραμμίζει «Πριν ένα μήνα περίπου, ο κ. Περιφερειάρχης παραβρέθηκε στην θεμελίωση του διυλιστηρίου ύδατος Σερρών στον Άγιο Ιωάννη. Εκεί ήταν τα εύκολα και τα ωραία.
Την Κυριακή, δυστυχώς, είχαμε καταστροφές. Για άλλη μια φορά, πλημμύρισε η κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, κινδύνεψαν άνθρωποι και χάθηκαν περιουσίες. Εκεί ο κ. Τζιτζικώστας δεν εμφανίζεται, γιατί εκεί δεν υπάρχουν κορδέλες εγκαινίων, αλλά οι προειδοποιητικές κορδέλες της Αστυνομίας που επισημαίνουν τον κίνδυνο».

«Οι πολιτικές ευθύνες όμως τον βαρύνουν, όσο και αν «κρύβεται», γιατί η σχετική αρμοδιότητα ανήκει στην Περιφέρεια Κ.Μ.».

Για το λόγο αυτό ρωτάμε τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:
Τι έχει πράξει ως τώρα η Περιφέρεια Κ.Μ. για να θωρακίσει και να προστατεύσει την περιοχή;
Αληθεύει, ότι εδώ και καιρό, ο Δήμος Σερρών έχει ετοιμάσει και έχει παραδώσει στην Περιφέρεια Κ.Μ. μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας και η Περιφέρεια Κ.Μ. δεν έχει ενδιαφερθεί για την υλοποίησή της;
Είναι ασφαλής η χρήση του οδικού δικτύου στην πληγείσα περιοχή;

Υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός αντιπλημμυρικής προστασίας για την Περιφερειακή Ενότητα (Νομό) Σερρών, αλλά και ευρύτερα για την Κεντρική Μακεδονία ή είναι και αυτός όπως ο σχεδιασμός για το οδικό δίκτυο, δηλαδή ανύπαρκτος;»