ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕΡΡΕΣ

Χρήστος Μέγκλας: Να ανοίξουν τα γυμναστήρια

Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και στους Υφυπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστος Μέγκλας σχετικά με την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων. Ο κ. Μέγκλας ζητά να εξεταστεί η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων από τις 18 Μαΐου.

Ο Χρήστος Μέγκλας αναφέρει στην επιστολή του:

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με το σχέδιο σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων περιλαμβάνεται στο 7ο και τελευταίο στάδιο της άρσης των μέτρων, το οποίο αναμένεται από τα μέσα Ιουνίου. Το στάδιο αυτό αφορά την επαναλειτουργία εστιατορίων και καφέ σε εσωτερικούς χώρους, επιχειρήσεις διασκέδασης, καταλύματα διακοπών και αθλητικές εγκαταστάσεις, χωρίς να έχει δοθεί ακριβής ημερομηνία και χωρίς να έχουν καθοριστεί οι προϋποθέσεις επαναλειτουργίας τους.

Ως Επιμελητήριο δεχόμαστε παράπονα, ερωτήσεις και προβληματισμούς από πολλές επιχειρήσεις – μέλη μας καθώς τα γυμναστήρια ήταν από τις πρώτες επιχειρήσεις στις οποίες επιβλήθηκε το προληπτικό μέτρο άρσης της λειτουργίας τους, ήτοι από 13/03/2020, και έχουν υποστεί τεράστια ζημία. Μάλιστα, η ζημία αυτή συνεχίζεται και τώρα καθώς θα πρέπει να αναμένουν τουλάχιστον ένα μήνα για την επαναλειτουργία τους, ενώ αντίθετα συναφή επαγγέλματα, όπως είναι οι σχολές χορού αναμένεται να επαναλειτουργήσουν από τις 18 Μαΐου.

Παρακαλούμε θερμά όπως επανεξεταστεί η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων από τις 18 Μαΐου, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, για να μπορέσουν να επανέλθουν στην κανονικότητα και να μην οδηγηθούν σε οριστική παύση.