Uncategorized

Φορολογικές δηλώσεις: Πιθανή παράταση, αλλά με διπλή δόση

Προς παράταση οδεύει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, καθώς περίπου 1,6 εκατομμύρια δηλώσεις είναι σε εκκρεμότητα και δεν έχουν κατατεθεί στο Taxisnet.

Δεδομένου ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν βλέπει προθυμία εκ μέρους των φορολογουμένων για την υποβολή των δηλώσεων και δεδομένου ότι για την εμπρόθεσμη υποβολή θα έπρεπε να κατατίθενται στο σύστημα 200.000 δηλώσεις ημερησίως -κάτι που δεν συμβαίνει- η κυβέρνηση θα δώσει μια πρόσθετη εναλλακτική στους φορολογουμένους.

Έτσι, όσοι δεν υποβάλλουν μέχρι το τέλος Ιουλίου τις δηλώσεις τους, θα μπορέσουν να τις υποβάλλουν μέσα στον Αύγουστο, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις, ωστόσο όλοι αυτοί θα πρέπει να πληρώσουν δύο δόσεις αντί για μία στο τέλος του επόμενου μήνα, ήτοι τη δόση του Ιουλίου και τη δόση του Αυγούστου.

Όσοι υποβάλουν κανονικά τις δηλώσεις τους έως το τέλος Ιουλίου θα πρέπει να ξέρουν πως η καταβολή του φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων του φορολογικού έτους 2019 πραγματοποιείται σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Ιουλίου 2020 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των 7 επόμενων μηνών.