Uncategorized

Φορολογικές δηλώσεις: Εξετάζουν διάφορα σενάρια για παράταση

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το εάν θα δοθεί νέα παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων πέραν ‪της 29ης Ιουλίου‬ που εκπνέει η προθεσμία που έχει δοθεί.

Μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι έχει υποβληθεί περίπου του 70% των δηλώσεων και οι φορολογούμενοι έχουν στη διάθεσή τους εννέα ημέρες για να εκπληρώσουν την ετήσια φορολογική τους υποχρέωση.

Όπως έχει καταδειχθεί, ενδεχομένως το υπουργείο να δώσει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να υποβάλουν χωρίς κυρώσεις τη δήλωσή τους ως τα μέσα Αυγούστου και να αποπληρώσουν τον φόρο τους όχι σε οκτώ δόσεις – όπως προβλέπεται από τις νέες ρυθμίσεις με ορίζοντα αποπληρωμής τον Φεβρουάριο του 2021 – αλλά σε επτά.

Ένα άλλο σενάριο είναι να δοθεί παράταση έως τις αρχές Αυγούστου χωρίς απώλεια στον αριθμό των δόσεων. Βέβαια σε μια τέτοια περίπτωση ο φορολογούμενος θα πρέπει να πληρώσει μέσα σε διάστημα 25 ημερών δύο δόσεις, δηλαδή την πρώτη που θα κατέβαλλε κανονικά ‪στις 31 Ιουλίου‬ και τη δεύτερη με προθεσμία καταβολής ‪την 31η Αυγούστου‬.