Uncategorized

Συνταξιούχοι ΙΚΑ Σερρών: Αντίθετοι στο νόμο για τις διαδηλώσεις

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Σερρών καταγγέλλει, το απαράδεκτο, χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που συζητιέται στη βουλή και προσπαθεί να βάλει φραγμό στις εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις.

Η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με νόμους που ψήφισε δυσκόλεψε την απόφαση των εργατικών οργανώσεων στην κήρυξη απεργίας. Τώρα η κυβέρνηση της Ν.Δ. κινούμενη στην ίδια λογική προσπαθεί να ανακόψει τη δράση του λαϊκού κινήματος με τον νόμο που ετοιμάζει για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Καταλαβαίνουν πολύ καλά οι θεματοφύλακες των αστικών συμφερόντων ότι οι αντιλαϊκοί τους νόμοι θα φέρουν θύελλες. Αυτό προσπαθούν να αποφύγουν. Από αυτό που φοβούνται δεν θα γλυτώσουν. Και στο παρελθόν έγιναν προσπάθειες να «καταργηθεί η πάλη των τάξεων». Δεν το κατάφεραν.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να ξεπερνάει τέτοια εμπόδια με την πάλη του, δεν θα γίνει το ίδιο ο καταδότης και ο υπονομευτής των διαδηλωτών όπως προβλέπει το νομοσχέδιο. Δεν θα σταθεί εμπόδιο στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης. Ο νέος νόμος θα μείνει στα χαρτιά όπως και τόσοι όμοιοί του”