Uncategorized

Συνελήφθη μετά από καταδίωξη, 34χρονος για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Στη σύλληψη ατόμου που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά δέκα (10) αλλοδαπών, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 34χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, απείθεια, αντίσταση και παρακώλυση συγκοινωνιών, ενώ διαπιστώθηκε ότι στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες χθες (19-06-2020) στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Κερδυλλίων, εντοπίστηκε επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο προαναφερόμενος άντρας, ο οποίος προκειμένου να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και στην προσπάθειά του να διαφύγει, παραβίασε (έσπασε) τις μπάρες του σταθμού διοδίων Ασπροβάλτας.

Με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων, το όχημα ακινητοποιήθηκε στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στο ύψος της Ν. Απολλωνίας, όπου συνελήφθη ο 34χρονος οδηγός και διαπιστώθηκε η μεταφορά δέκα (10) ατόμων που στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Κατασχέθηκε το όχημα μεταφοράς, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οποίου ερευνάται.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.