Uncategorized

Σε ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις μετά την Τουρκική Navtex

Σε επαγρύπνηση είναι οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μετά την Navtex για σεισμική έρευνα ΝΑ του Καστελόριζου που εξέδωσε ο τουρκικός σταθμός της Αττάλειας μέχρι και τις 2 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι ένοπλες δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα και παρακολουθούν τις τουρκικές κινήσεις ενώ έχουν ανακληθεί οι άδειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες τηρούν στάση αναμονής.

Στην περιοχή πλέει το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, ενώ σε επιφυλακή έχει τεθεί το Πολεμικό Ναυτικό. Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας  αναφέρουν ότι το 85% του ελληνικού στόλου βρίσκεται στο Αιγαίο, από την περιοχή της Σμύρνης και νοτιότερα, και παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του τουρκικού στόλου.

Το τουρκικό γεωτρύπανο συνοδεύουν 15 πλοία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη στο Πεντάγωνο κεκλεισμένων των θυρών.

Ανάλογη εικόνα ετοιμότητας και στον Έβρο. Μάλιστα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος που βρισκόταν σε διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, επιστρέφει σήμερα, αντί για αύριο, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές έως το μεσημέρι σήμερα, είχαν καταγραφεί δεκάδες παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη.

Η περιοχή που δέσμευσε η Τουρκία