Uncategorized

Ρεκόρ αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό

«Σπάνε κάθε ρεκόρ, σε σχέση με άλλες χρονιές στο παρελθόν, οι αιτήσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα “κοινωνικός τουρισμός 2020-2021″» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σε γραπτή δήλωσή του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης επισημαίνει ότι, σε μόλις 24 ώρες, οι αιτήσεις συμμετοχής ξεπέρασαν ήδη τις 110.000, ενώ τονίζει ότι το φετινό πρόγραμμα του ενισχυμένου και διευρυμένου κοινωνικού τουρισμού αφορά 300.000 δικαιούχους.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται έως και την Πέμπτη 2 Ιουλίου και ώρα 23:59.

Φέτος, για πρώτη φορά επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αυξάνεται η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων από πέντε σε έξι βράδια. Επιπλέον, μειώνεται η ιδιωτική συμμετοχή σε όλα τα ξενοδοχεία και αυξάνεται η επιδότηση του ΟΑΕΔ.

Οι διακοπές από το πρόγραμμα μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1η Αυγούστου 2020 έως και τη 31η Ιουλίου 2021 σε καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια:

Από μία έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του Νομού Έβρου ή από μία έως έξι διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.
Η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους και η δήλωση συμμετοχής από τους παρόχους γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ