Uncategorized

ΠΑΟΚ – Μεγάλη νίκη και πρόκριση στο Champions League

Τα «αστέρια» του Τσάμπιονς Λιγκ πιο κοντά από ποτέ!

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα πλέι οφ με το 2-1 επί της Μπενφίκα και πλέον στα δύο ματς με την Κράσνονταρ… παίζει ρέστα για την παρθενική συμμετοχή στους ομίλους. Στη Ρωσία το πρώτο παιχνίδι.

Ο Δημήτρης Γιαννούλης και οι… Ζίβκοβιτς οδήγησαν τον ΠΑΟΚ στα playoffs του Chamions League. Ο Δικέφαλος θριάμβευσε με 2-1 επί της Μπενφίκα και κόντρα στην Κράσνονταρ θα κυνηγήσει το όνειρο των ομίλων. Ο Δικέφαλος σε διπλά ματς 23 και 29 Σεπτεμβρίου.

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, η Μπενφίκα κυριάρχησε έναντι του ΠΑΟΚ έχοντας συντριπτικά υπέρ την κατοχή της μπάλας αλλά και τις καλύτερες ευκαιρίες. Συγκεκριμένα οι Λουζιτανοί απείλησαν ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 25′ με τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει σταθερά με γροθιές το δυνατό σουτ του Τααράμπτ ενώ στο 29′, η εκτέλεση φάουλ του Πίζι σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Ζίβκοβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Λουζιτανοί μπήκαν πιο δυνατά και έχασαν σημαντική ευκαιρία για να προηγηθούν στο 57′ όταν ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε το πλασέ του Έβερτον όμως οι Θεσσαλονικείς ήταν αυτοί που βρήκαν δίχτυα καθώς στο 57′, ο Γιαννούλης έσπασε ωραία τη μπάλα στα αριστερά προς τον Άκπομ, ο Άγγλος στράικερ τη γύρισε στη μικρή περιοχή και ο Γιαννούλης προ του Βερτόνχεν την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

Το συγκρότημα του Αμπέλ Φερέιρα έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να σκοράρει ξανά στο 69′, όταν ο Γιαννούλης έκανε τρομερή ενέργεια από τα αριστερά και συγκλίνοντας πάσαρε στον Ζίβκοβιτς που με τη σειρά του στόπαρε και με αριστερό σουτ κάρφωσε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Βλαχοδήμου σημειώνοντας το 2-0, απέναντι μάλιστα στην πρώην του ομάδα.

Τελικά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν στο 90 + 4′ με τον Ράφα Σίλβα να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 2-1.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Πέλκας (Ζίβκοβιτς 66′), Τζόλης (Εσίτι 80′), Άκπομ (Σφιντέρσκι 69′).

Μπενφίκα (Ζεσούς): Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Βερτόνχεν, Γκριμάλδο, Πίζι, Βάιγκλ, Τααράμπτ (Ράφα Σίλβα 81′), Έβερτον, Σεφέροβιτς (Κάρλος Βινίσιους 72′), Πεντρίνιο (Νούνιες 65′).