Uncategorized

Δήμος Σερρών: Παράταση για επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος – Οι προυποθέσεις

Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας Παιδείας και Πολιτισμού ενημερώνει τους καταναλωτές ότι,  έχει δοθεί νέα παράταση στο πρόγραμμα επανασύνδεσης στο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος., σύμφωνα με τη νέα κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) , η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 3088//Β΄/24-07-2020) του Υπουργείου Περιβάλλοντος – Ενέργειας και Οικονομικών .

Κριτήρια:

α. Να είναι αποσυνδεδεμένοι από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών εώς και τις 30 Απριλίου 2020 (από 21Οκτωβρίου 2018 που προέβλεπε η προηγούμενη ΚΥΑ).

β. η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του.

γ. να πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια (εισοδηματικό όριο) όπως:

  • Μονοπρόσωπο νοικοκυριό 9.000,00 €
  • Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα τέκνα ή μογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος 13.500,00 €
  • Δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη 15.750,00 €
  • Τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη 180.000,00€
  • Τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη 24.750,00 €
  • Τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη 27.000,00 €.

Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος προστίθεται 4.500,00€ και για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος 2.250,00€, με ανώτατο όριο τα 31.500,00€

Αν στο νοικοκυριό περιλαμβάνεται άτομο ή άτομα 67% και άνω τα εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά 8000€ ενώ αν υπάρχει άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών , η οποία παρέχεται κατ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή του, τα όρια αυξάνονται κατά 15.000,00€.

Περιουσιακά κριτήρια 

  • Η αξία της ακίνητης περιουσίας (με τον υπολογισμό για τον ΕΝΦΙΑ) δεν πρέπει να ξεπερνά τα 120.000,00€ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό , συν 15.000,00€ για κάθε μέλος με ανώτατο όριο τα 180.000,00€ .
  • Τα μέλη του νοικοκυριού να μην εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελούς διαβίωσης.

Δικαιολογητικά

  1. Δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού
  2. Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) όλων των μελών του νοικοκυριού
  3. Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου

εισοδήματος (εκκαθαριστικό) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού

  1. Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων ( ΕΝΦΙΑ) του τελευταίου
  2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  3. Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από Κ.Ε.Π.Α για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%)
  4. Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή κρατικού νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στη σύνθεση του νοικοκυριού.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα εξετάζονται από ειδική τριμερή Επιτροπή με συμμετοχή εκπροσώπου  του Δήμου , του ΔΕΔΔΗΕ και ενός προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας , οι οποίες θα εξετάζουν την πραγματική οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των αιτούντων.

Για πληροφορίες και αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα της Δημόσιας Υγείας στο Διοικητήριο εργάσιμες ημέρες και ώρες, πληροφορίες στο τηλέφωνο 232135571 (Αικατερίνη Δούρα)