Uncategorized

Αριάδνη Παπαφωτίου: «Ρήμαξαν όλα στην κοιλάδα»

Θέση για τις καταστροφές που προκάλεσε η υπερχείλιση του ποταμού στην κοιλάδα των Αγ Αναργύρων, την Κυριακή 21 Ιουνίου, παίρνει η επικεφαλής της παράταξης “ΔΥΝΑΜΗΣ Σερραίων” κ. Αριάδνη Παπαφωτίου.  Τονίζει πως είναι αναγκαιότητα τα αντιπλημμυρικά έργα στο άνω τμήμα της κοιλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “ρήμαξαν όλα. Και παραθέτει φωτογραφίες.

 

Η ανακοίνωση της κ. Παπαφωτίου:

«-Ρήμαξαν όλα στην Κοιλάδα. Δεν έμεινε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ξύλινη γέφυρα και τα πάντα σκεπάστηκαν με ΛΑΣΠΗ.
Η μεγάλη λίμνη ξεχείλισε από ΒΟΥΡΚΟ και οι πεζόδρομοι είναι απροσπέλαστοι.
–ΤΟΝΟΙ ΝΕΡΟΥ από το βουνό κατέβηκαν στα χαμηλά και η ορμή τους τα παρέσυρε όλα. Ενα τεράστιο πλατάνι, κατέληξε πίσω από την Αγια-Σοφιά αφού διένυσε χιλιόμετρα ξεριζωμένο και η γεφυρα της “Βαλέριας” βρέθηκε αποκομμένη 100 μ. παρακάτω.

–Δυστυχώς οι τσιμενταύλακες ασφαλείας ήταν γεμάτοι φύλλα, χώματα και σκουπίδια. Δεν μπόρεσαν ούτε κυβικό να παροχετεύσουν. Όχι πως θα έκαναν δουλειά με τέτοιον όγκο νερού, αλλά να… τώρα φαίνεται η εγκατάλειψή τους.
–Οι παρόδιες σχάρες αποχέτευσης όλες σκεπασμένες με λάσπη, ξύλα και φύλλα… Απογοητευτική εικόνα. Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά για να αποκατασταθούν τα πράγματα.

–Κάτι τέτοια ακραία φαινόμενα, καταδεικνύουν την αναγκαιότητα ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ στο ανω μέρος της Κοιλάδας μας. Ειδάλλως θα πρέπει ανα 5-10 χρόνια να ξοδεύουμε τα μαλλιοκέφαλά μας για να ξανακατασκευάζουμε γέφυρες, λίμνες και υποδομές εκεί.»