Τζακ ποτ αστοχίας οι προτάσεις Μητσοτάκη στη Βουλή

Τζακ ποτ αστοχίας οι προτάσεις Μητσοτάκη στη Βουλή

Ξεκινάει το 6ο ΕCO FESTIVAL στις Σέρρες
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέπτεται τις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις στη Μακρυνίτσα
Έβρεξε γκολ στις Σέρρες

mitsotakis
Οι κακές γλώσσες στα νέα γραφεία της ΝΔ, κάνουν λόγο για έντονο προβληματισμό που προκάλεσε η τελευταία κοινοβουλευτική παρουσία του προέδρου του κόμματος καθώς αυτή συνοδεύτηκε κυρίως από άστοχες παρατηρήσεις και προτάσεις του κ. Μητσοτάκη στο επίπεδο της παρουσίασης των προτάσεων του κόμματός τους όσον αφορά την αντιμετώπιση φαινομένων διαπλοκής και κρουσμάτων διαφθοράς.
Είναι γεγονός πως ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε ελλιπώς προετοιμασμένος από την ομάδα των συνεργατών του που είχαν αναλάβει το συγκεκριμένο κομμάτι της τοποθέτησής του στην Βουλή και υποτίθεται πως θα λειτουργούσε ως αντίβαρο στην ρητορική της κυβέρνησης που θέλει τον Αλέξη Τσίπρα ως μοναδικό πολέμιο της διαπλοκής. Και σε αυτό το σημείο, οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, μάλλον πήραν στον λαιμό τους τον πρόεδρο της ΝΔ αφού όχι μόνο δεν φρόντισαν να τον εφοδιάσουν με τις κατάλληλες προτάσεις αλλά αντιθέτως κατάφεραν ουσιαστικά να τον εκθέσουν πολιτικά μιας και του έδωσαν ήδη “καμμένες ιδέες”.
Είναι γεγονός ότι πολλά από αυτά που πρότεινε, στο πλαίσιο ενός νεοδημοκρατικού μετώπου κατά της διαπλοκής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι απλά είναι ήδη εν ισχύ αλλά σε κάποιες περιπτώσεις έχουν καταψηφιστεί από τη Νέα Δημοκρατία.

Οι προτάσεις Μητσοτάκη και… τι ισχύει ήδη

1. Εκτενής αναφορά στην ανάγκη αξιολόγησης και εσωτερικού ελέγχου στις δημόσιες υπηρεσίες.

Ήδη οι μονάδες εσωτερικού ελέγχου, λειτουργούν κατόπιν σχετικής συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ και το Ινστιτούτο Εσωτερικών.

2. Ανάγκη απλοποίησης των συναλλαγών με το Δημόσιο και τις δημόσιες συμβάσεις προκειμένου να εξαλειφθούν φαινόμενα διαφθοράς.

Ήδη έχει ψηφιστεί ο νόμος για την πλήρη διαφάνεια στις δημόσιες συμβάσεις, ενώ προ των πυλών βρίσκεται και το πέρασμα όλων των διαγωνισμών του Δημοσίου σε ηλεκτρονικό καθεστώς.

3. Πρότεινε την ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες, καθώς και την πλήρη δημοσιοποίηση αυτών των πολιτικών προσώπων μόνιμα στο διαδίκτυο.

Ήδη είναι νόμος του κράτους, παρά την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας από την ψηφοφορία στην Βουλή.

4. Έκανε λόγο για διαφάνεια στις ΜΚΟ.

Ήδη βρίσκονται στα εισαγγελικά γραφεία πολλές υποθέσεις ενώ έχει θεσμοθετηθεί η παραχώρηση των αρμοδιοτήτων ελέγχου τους στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
Πηγή:http://www.koolnews.gr/politiki/151951-tzak-pot-astohias-oi-protaseis-mitsotaki-sti-voyli

COMMENTS

WORDPRESS: 0