Τα Βρασνά μπήκαν στους σημαντικούς Γεώτοπους της Ελλάδας!

Τα Βρασνά μπήκαν στους σημαντικούς Γεώτοπους της Ελλάδας!

Έβρεξε γκολ στις Σέρρες
Μαθητές από τις Σέρρες πρωταθλητές στο “Coding”
Τροχαίο με σχολικό λεωφορείο – Αναζητείται οδηγός που προκάλεσε τη σύγκρουση (Video & Photos)

Με πρωτοβουλία του σπηλαιολογικού συλλόγου “Πρωτέας” της Θεσσαλονίκης το ”Μουσείο Βρασνών: Ορυκτών και Πετρωμάτων Β. Ελλάδας – Λαογραφικό” προστέθηκε στους σημαντικούς γεώτοπους της Ελλάδας στο site Γεώτοποι http://www.topoguide.gr/greece_geology_treasures.php
Αναμφίβολα αξίζουν αμέτρητα συγχαρητήρια στο Μουσείο Βρασνών και στους ανθρώπους εκείνους που το δημιουργήσαν και το λειτουργούν καθημερινά με τόσες πολλές δράσεις και έχουν καταφέρει να το μεταμορ΄φωσουν σε πόλο έλξης επισκεπτών στην περιοχή μας.

Χωρίς βοήθεια από κανέναν επίσημο κρατικό ή τοπικό φορέα η δουλειά και η προσφορά αυτών των ανθρώπων είναι πραγματικά ανεκτίμητη και μακάρι να φιλοτιμηθούν κάποια στιγμή ο αρμόδιοι και να τους βοηθήσουν. Φτάνει ο ύπνος τους χρόνια ολόκληρα τώρα !!!

Φανταστείτε ότι για να σημειωθεί μια τόσο μεγάλη επιτυχία για την προβοαλή του τόπου μας, έπρεπε να βοηθήσει ο Σύλλογος Πρωτέας Θεσ/νίκης, ενώ οι δικοί μας τοπικοί φορείς ούτε ενδιαφέρθηκαν ποτέ, ούτε γνωρίζουν που βρίσκονται τα Βρανά θα έλεγε κανείς….

Και όμως πόσα και πόσα θα μπορούσαν να γίνουν αν υπήρχε ενδιαφέρος και βοήθεια από εκείνους τους ”αρμόδιους” που απουσιάζουν τραγικά από κάθε αξιόλογη προσπάθεια στον τόπο μας…
Γεωτουρισμός και Λαογραφικός τουρισμός στα Βρασνά με άξονα προβολής το Μουσείο

Ο γεωτουρισμός είναι μια εναλλακτική μορφή τουρισμού με κίνητρο την εμπειρία, την γνώση και την απόλαυση της γεωποικιλότητας και της γεωκληρονομιάς. Βασικά στοιχεία για την ανάπτυξη του γεωτουρισμού αποτελούν ο γεωλογικός χαρακτηρισμός των γεωτόπων, τουριστικών προορισμών, η γεωδιατήρηση και η παροχή διερμηνείας (Inskeep, 1997).

Για να αποτελέσει ο γεωτουρισμός μια βιώσιμη επιλογή πρέπει ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών, η μετέπειτα λειτουργία τους και επίσης η έρευνα της αγοράς να εστιάζουν σε κριτήρια περιβαλλοντικής, κοινωνικής και πολιτιστικής βιωσιμότητας, έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν θα διαταραχτεί από την διακίνηση τουριστών ούτε το φυσικό περιβάλλον, ούτε η κοινωνικο-πολιτιστική δομή των κοινοτήτων υποδοχής.

Αντίθετα, οι τοπικές κοινότητες ωφελούνται από τον γεωτουρισμό τόσο οικονομικά όσο και πολιτιστικά !!!
strymonikostoday.gr

COMMENTS

WORDPRESS: 0