Στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας αντιπροσωπεία της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.

Στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας αντιπροσωπεία της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.

Μαθητές από τις Σέρρες πρωταθλητές στο “Coding”
Οι Ίκαροι ανέβηκαν στη Β’ Εθνική
Η κίνηση anti-TAP καταγγέλλει τον Δήμο

Τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ. Προκόπιο Παυλόπουλο επισκέφθηκε την Κυριακή 6/11/2016
στις 6.30 το απόγευμα στο Προεδρικό μέγαρο αντιπροσωπεία της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Δημούδη, τον Αντιπρόεδρο κ. Βασίλειο Γιαννογλούδη και τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων κ. Αντώνιο Φραγγεδάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της βουλεύτριας Σερρών κ. Αφροδίτης Σταμπουλή η οποία και παρευρέθηκε.
Η αντιπροσωπεία, εν όψει της συμπλήρωσης 100 χρόνων, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ιστορικό της κλοπής των χειρογράφων των Ι. Μονών Τιμίου Προδρόμου Σερρών και Παναγίας Εικοσιφοινίσσης Παγγαίου από τον Βουλγαρικό στρατό κατοχής κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Επίσης του παρέδωσε:
1) τους τρεις τόμους του επιστημονικού περιοδικού «Σερραϊκά Σύμμεικτα» που εκδίδει η Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.,
2) το πόνημα του Πανεπιστημιακού κ. Βασίλη Κατσαρού (έκδοση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών) σχετικά με την ταυτοποίηση των χειρογράφων που βρίσκονται στο Κέντρο Σλαβοβυζαντινών σπουδών «Ivan Dujcev» της Σόφιας και
3) υπόμνημα σχετικό με το θέμα.

Η αντιπροσωπεία της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. παρακάλεσε τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως αναλάβει πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ελληνικής και ευρωπαϊκής κοινής γνώμης, με τελικό στόχο να επιστραφούν τα ταυτοποιημένα χειρόγραφα και τα κειμήλια των Ιερών Μονών Τιμίου Προδρόμου Σερρών και Εικοσιφοινίσσης Παγγαίου στους φυσικούς τους χώρους, ώστε να αποκατασταθεί η έννοια του δικαίου και να ενισχυθεί η ελληνοβουλγαρική φιλία και συνεργασία.
Ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας ,δήλωσε ότι γνωρίζει την υπόθεση των κλεμμένων χειρογράφων και κειμηλίων από τις Μονές των Σερρών και πρότεινε να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες.Υποσχέθηκε δε ότι κατά την επίσκεψή του στις Σέρρες, στις 04/03/2017, θα υπάρξει νέα συνάντηση με την Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. για να συζητηθεί η περαιτέρω πορεία της διεκδίκησης.

COMMENTS

WORDPRESS: 0