Στις Σέρρες ο 2ος αγώνας του Πρωταθλήματος Enduro

Στις Σέρρες ο 2ος αγώνας του Πρωταθλήματος Enduro

Γάλλοι πιλότοι στις Σέρρες θα πετάξουν εως την Αρχαία Ολυμπία
Ο Βασίλης Χατζημιχαηλίδης διευθυντής του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς (ΚΕ.Δ.Α.Κ.)
Σε πανελλαδική αποχή 17 και 18/5 οι δικηγόροι

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην παγκοσμίως γνωστή κοιλάδα του Αγίου Γεωργίου για να θαυμάσει και να χειροκροτήσει τις ικανότητες των πρωτοκλασάτων αναβατών του Πρωταθλήματος Εντούρο. Όπως πολλοί ίσως να ξέρουν, η συγκεκριμένη περιοχή έχει ψηφιστεί από τους οδηγούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ως η ιδανικότερη γιατί είναι η πληρέστερη από άποψη επιφάνειας-εδάφους, αλλά και με ασύγκριτη φυσική ομορφιά.

Το συνολικό μήκος της διαδρομής ήταν 46 χλμ., το οποίο επαναλήφθηκε από τους διαγωνιζόμενους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τέσσερις φορές και από τους διαγωνιζόμενους στο πρωτάθλημα Β. Ελλάδος, τρεις φορές. Οι οδηγοί από την αρχή της ηλιόλουστης μέρας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την κατάληψη μίας θέσης στο βάθρο των νικητών. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η ενδιαφέρουσα μάχη μεταξύ των πρώτων «παιζόταν» στα 10 δλ. με αποτέλεσμα ο νικητής του αγώνα να αναδειχθεί στο νήμα.

Οι συχνές προπονήσεις και οι συμμετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο χάρισαν τη νίκη στον πρωταγωνιστή των τελευταίων χρόνων, Βασίλη Σιαφαρίκα. Προφανώς, η πτώση μέσα σε ειδική διαδρομή και η απώλεια 10 δλ. έπαιξε το ρόλο της και ο εκρηκτικός αναβάτης Γιάννης Παυλίδης βρέθηκε στην 2η θέση γενικής κατάταξης, εμπρός από τον τρίτο, Δημήτρη Βαγγελάκο. Στην μεγάλη κατηγορία Ε1 είχαμε το ίδιο βάθρο όπως και στον πρώτο αγώνα, με νικητή τον Γιάννη Παυλίδη, δεύτερο τον Αλέξη Ζώρα και τον Παναγιώτη Κακολύρη να συμπληρώνει το βάθρο του 2ου αγώνα της χρονιάς. Στην κατηγορία Ε2, όπως και στη μεγαλύτερη, είχαμε την ιδία τριάδα να ανεβαίνει στο βάθρο με νικητή τον Δημήτρη Βαγγελάκο, μπροστά από τον Γιάννη Τρίγκα και τον Γιώργο Κοινωνά. Στην κατηγορία Ε3 νικητής ήταν ο πολυπρωταθλητής Βασίλης Σιαφαρίκας, μπροστά από τους Χρήστο Παπαθεοδώρου και τον Νίκο Βασιλείου. Στην κατηγορία EN επικράτησε ο Δημήτρης Μπάκας, με δεύτερο τον Γρήγορη Καρίμαλη, ενώ ο Ηλίας Κωνσταντινούδης συμπλήρωσε το βάθρο. Στην κατηγορία ES νικητής ήταν ο Θανάσης Γκαγκανάτσιος, δεύτερος ο Μιχάλης Μιμίκος και τρίτος ο Γιάννης Κολιγλιάτης.

COMMENTS

WORDPRESS: 0