Στα χέρια της αστυνομίας συμμορία που ανατίναξε το ATM στον Λευκώνα

Στα χέρια της αστυνομίας συμμορία που ανατίναξε το ATM στον Λευκώνα

αστυνομία

Ξεκινάει το 6ο ΕCO FESTIVAL στις Σέρρες
Η κίνηση anti-TAP καταγγέλλει τον Δήμο
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέπτεται τις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις στη Μακρυνίτσα

atm
Λίγο πριν παγιδεύσουν με εκρηκτικά και ανατινάξουν ένα ακόμη ΑΤΜ έπεσαν στα χέρια της ομάδας ΔΙΑΣ μέλη συμμορίας που πιθανότατα εμπλέκεται σε αρκετές ανατινάξεις Αυτόματων ταμειακών Μηχανών με σκοπό την αρπαγή των χρημάτων τους.
Πρόκειται για τέσσερις Μολδαβούς, στο αυτοκίνητο των οποίων κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, δύο πυροκροτητές, καλώδια, μπαταρία και πλήθος διαρρηκτικών και αυτοσχέδιων εργαλείων. Εναντίον των τεσσάρων Μολδαβών, ηλικίας 26, 31, 33 και 47 ετών, ασκήθηκαν διώξεις για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για παράβαση των νόμων περί εκρηκτικών υλών και περί όπλων.
Οι δράστες, εντοπίστηκαν στο Παλαιό Φάληρο, ύστερα από αναζητήσεις αστυνομικών της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, να κινούνται ύποπτα με ΙΧΕ αυτοκίνητο, γύρω από σημεία που βρίσκονται εγκατεστημένα ΑΤΜ.
Ύστερα από έλεγχο στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, δύο πυροκροτητές, καλώδια συνολικού μήκους σαράντα μέτρων, μπαταρία με αυτοσχέδια κατασκευή με καλωδίωση και πρίζα και πλήθος διαρρηκτικών και αυτοσχέδιων εργαλείων.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της ειδικής ομάδας, που είχε συσταθεί στο Τμήμα Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας, για τον εντοπισμό και την σύλληψη των μελών της σπείρας των Βομβιστών των ΑΤΜ, οι δράστες αρχικά εντόπιζαν μηχανήματα ΑΤΜ τα οποία είτε βρίσκονταν εγκατεστημένα σε Υποκαταστήματα Τραπεζών σε απομακρυσμένα σημεία, είτε ήταν εγκατεστημένα εκτός Τραπεζών σε πλατείες, βενζινάδικα, super market, σημεία στα οποία δεν υπάρχουν κλειστά κυκλώματα εικονοσκόπησης.
Στη συνέχεια, με τη χρήση ειδικά διαμορφωμένων διαρρηκτικών εργαλείων, άνοιγαν τρύπα στην πρόσοψη του μηχανήματος.
Μέσω αυτής εισήγαγαν ελαστικούς σωλήνες με τους οποίους διοχέτευαν εύφλεκτα αέρια από φιάλες στο εσωτερικό του μηχανήματος, τα οποία πυροδοτούσαν με σκοπό την πρόκληση έκρηξης. Με την μέθοδο αυτή (γνωστή ως PROFKRAAK ) διάνοιγαν το μηχάνημα και αφαιρούσαν τις κασετίνες που περιείχαν τα χρηματικά ποσά.
Επιπλέον χαρακτηριστικό της δράσης τους, ήταν το γεγονός ότι εισέρχονταν στην χώρα μας από την Βουλγαρία, λίγο πριν την διάπραξη της κλοπής και εξέρχονταν αμέσως μετά, προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή τους σε περιστατικό διάρρηξης, με την προαναφερόμενη μέθοδο, σε ΑΤΜ Τράπεζας την 1η Ιουνίου 2016, στην Ξυλόπολη Θεσσαλονίκης, από όπου οι δράστες απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 52.350 ευρώ.
Καθώς από τον περασμένο Μάρτιο έχουν σημειωθεί περί τις δέκα παρόμοιες επιθέσεις σε ΑΤΜ από την Αττική έως τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, ακολουθεί τώρα προσπάθεια ταυτοποίησής τους με κάποιες από αυτές.
.alphafreepress.gr

COMMENTS

WORDPRESS: 0