«Σερραίες Μανούλες» : Ψήφισμα διαμαρτυρίας

«Σερραίες Μανούλες» : Ψήφισμα διαμαρτυρίας

Φόρουμ για τη συνεργασία των χωρών της Βαλκανικής και της Μαύρης Θάλασσας στις Σέρρες
BETart εκτιμήσεις Σαββάτου 10/06
Τροχαίο με σχολικό λεωφορείο – Αναζητείται οδηγός που προκάλεσε τη σύγκρουση (Video & Photos)

Ο Σύλλογος «Σερραίες Μανούλες» προτείνει:

Ας γίνουν οι Σέρρες μια φιλική πόλη για τα παιδιά

Ψήφισμα διαμαρτυρίας

Καθημερινά όλοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με προβλήματα που οφείλονται στην αστικοποίηση μας. Μποτιλιάρισμα, σκουπίδια, ράμπες και πεζοδρόμια που έγιναν παρκινγκ, κακοτεχνίες στο οδόστρωμα… Αυτά τα καθημερινά εμπόδια, σε συνδυασμό με τα κατειλημμένα πεζοδρόμια και την έλλειψη καλαθιών για σκουπίδια, φαντάζουν ακόμη μεγαλύτερα στα μάτια των μικρών δημοτών που εκτός από τις ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ, στερούνται ελεύθερους χώρους, πράσινο και ασφάλεια στις μετακινήσεις τους ακόμη και στους πεζόδρομους.

Τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου «ΣΕΡΡΑΙΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ» θέλουμε η πόλη μας να γίνει πιο φιλική για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αναπηρία. Ζητάμε να μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια και άνεση και να απολαμβάνουν καθαρούς και ευπρεπείς ελεύθερους χώρους.

· Πιστεύουμε πως θα ολοκληρωθούν –όπως μας διαβεβαίωσε και ο κ. Ηλίας Γκότσης- οι τρεις παιδικές χαρές μέχρι τον Σεπτέμβριο και θα προγραμματιστεί η υλοποίηση περισσότερων μέχρι την επόμενη άνοιξη.

· Ζητάμε να απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων από το πεζοδρομημένο δίκτυο για να μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια τα παιδιά.

· Ζητάμε την συντήρηση των πεζοδρομίων και την απελευθέρωση τους από παράνομα τραπεζοκαθίσματα, πινακίδες ή εμπορεύματα προκειμένου να διευκολύνονται τα άτομα με αναπηρία και οι μητέρες με τα καροτσάκια.

· Ζητάμε την συνεχή συντήρηση των διαβάσεων πεζών.

· Ζητάμε να τοποθετηθούν περισσότερα καλαθάκια σκουπιδιών-ανκύκλωσης για να γίνει συνήθεια σε μικρούς και μεγάλους η καθαρή πόλη. Επίσης να τοποθετηθούν βρύσες πόσιμου νερού σε πλατείες, πάρκα, πεζόδρομους.

· Ζητάμε την επέκταση καθώς και τη σήμανση των ποδηλατοδρόμων για να μην κινδυνεύουν πεζοί και ποδηλάτες.

· Ζητάμε περισσότερο πράσινο και όχι άλλα κακοποιημένα δέντρα.

· Ζητάμε το αυτονόητο, μια πόλη αξιοβίωτη και φιλική για τα παιδιά, μια πόλη παράδειγμα για την υπόλοιπη επικράτεια.

COMMENTS

WORDPRESS: 0