Πανσερραϊκή συστράτευση για τη διεκδίκηση των στρατοπέδων

Πανσερραϊκή συστράτευση για τη διεκδίκηση των στρατοπέδων

Νεκρή ηλικιωμένη από πυρκαγιά στο σπίτι της
Αρχαίο νόμισμα και ναρκωτικά χάπια βρέθηκαν σε Ι.Χ. στις Σέρρες
Tσαντάκιας τραυμάτισε 77χρονη

Σε πανσερραϊκή συστράτευση για τη διεκδίκηση της κυριότητας των στρατοπέδων και την απόδοσή τους στην τοπική κοινωνία καλούν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών και εκπρόσωποι φορέων. Θεωρώντας λαθεμένους τους μέχρι τώρα χειρισμούς της δημοτικής αρχής στο θέμα και ανισομερή προς το Δήμο Σερρών το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, ζητούν την ακύρωση της συμφωνίας με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη διεκδίκηση του συνόλου των εκτάσεων των πρώην στρατοπέδων χωρίς ανταλλάγματα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι αναξιόπιστο και λειτουργεί ως … παζαρτζής, στη λογική του ό,τι πάρουμε » υποστήριξε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στέφανος Φωτιάδης, καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή για απόκρυψη εγγραφών στα οποία το Ταμείο Εθνικής Άμυνας δεν αποδέχεται την μέχρι τώρα συμφωνία με το Δήμο Σερρών διεκδικώντας ως και 50% των πολεοδομημένων εκτάσεων, από το 16% που έχουν συμφωνηθεί .
«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΤΕΘΑ λειτουργούν με τη διάθεση του αποικιοκράτη, αθετώντας και τορπιλίζοντας την αρχική συμφωνία» υποστήριξε ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Αναστασιάδης, εκπροσωπώντας την παράταξη του Θ.Μηλίδη.
«Ο Δήμος και ο Δήμαρχος Σερρών παραχώρησαν την ιδιοκτησία του πρώην στρατοπέδου Παπαλουκά εν γνώσει τους στο ΥΠΕΘΑ. Το στρατόπεδο Παπαλουκά είναι του δήμου και είναι καταγεγραμμένο στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Προκαλώ λοιπόν το ΤΕΘΑ να κάνει προσφυγή για να δούμε το αποτέλεσμα, γιατί ξέρει ο Στρατός ότι θα χάσει. Όπως έχασε και στη διεκδίκηση του πρώην στρατοπέδου Κολοκοτρώνη το 2006, όταν απορρίφθηκε η προσφυγή από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τότε» υποστήριξε ο Συντονιστής της Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κοτρώνης.
«Απευθύνουμε έκκληση έστω και την ύστατη στιγμή στη δημοτική αρχή, τους βουλευτές και τους κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς της πόλης να μπουν μπροστάρηδες για ν΄ ανατρέψουμε την σημερινή κατάσταση» δήλωσε το μέλος της δημοτικής κίνησης «Διάβαση Πεζών» Θεόδωρος Καστρινός.
Το αίτημα για τη διεκδίκηση του συνόλου των εκτάσεων των πρώην στρατοπέδων και την απόδοσή τους στην τοπική κοινωνίας στηρίζουν ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σερρών και ο Όμιλος Σερρών για την UNESCO.
Συντάκτρια: Θάλεια Καμπουρίδου
Πηγή: ert.gr

COMMENTS

WORDPRESS: 0