Πάνω από 400 φιάλες λαθραίων ποτών από τη Βουλγαρία στις Σέρρες

Πάνω από 400 φιάλες λαθραίων ποτών από τη Βουλγαρία στις Σέρρες

O Δημήτρης Μπαξεβανάκης επισκέφθηκε το ΣΔΕ στις Φυλακές Νιγρίτας
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέπτεται τις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις στη Μακρυνίτσα
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Όλοι οι δράστες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών κατηγορούμενοι για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και λαθρεμπορία, ενώ τα εμπορεύματα που μετέφεραν εστάλησαν στο Τελωνείο Σερρών, για τον υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών
Σαν τις… μύγες έφταναν από τη Βουλγαρία οι επίδοξοι λαθρέμποροι φορτωμένοι με λαθραίες φιάλες οινοπνευματωδών ποτών που είχαν αγοράσει φτηνά και σκόπευαν να τις πουλήσουν σε ελληνικές τιμές. Όμως, εντοπίστηκαν όλοι κατά τη διάρκεια των ελέγχων στον Προμαχώνα Σερρών.

Η μεγαλύτερη ποσότητα που αποτελούνταν από 332 φιάλες αλκοολούχων ποτών χωρίς την ειδική ταινία του ελληνικού φόρου κατανάλωσης, βρέθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν δύο Βούλγαροι ηλικίας 59 και 56 χρόνων, όταν του έκαναν έλεγχο οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης τα ξημερώματα της Κυριακής. Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν και το αυτοκίνητό τους κατασχέθηκε.

Στο συνοριακό σταθμό συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής από αστυνομικούς της Ασφάλειας Σερρών ένας 45χρονος Έλληνας όταν, κατά τον έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν 52 φιάλες αλκοολούχων ποτών για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί και κατασχέθηκαν, όπως και το αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς.

Αλλά και το πρωί του Σαββάτου στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα είχε συλληφθεί ένας 54χρονος Έλληνας και είχε κατασχεθεί το αυτοκίνητο που επέβαινε, όταν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι μετέφερε 36 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών από την Βουλγαρία.

Το ίδιο μεσημέρι, συνελήφθη και ένα ζευγάρι Βουλγάρων όταν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου που επέβαιναν οι αστυνομικοί βρήκαν τρία δοχεία με συνολικά 50 λίτρα πετρέλαιο που είχαν εισάγει λαθραία. Και σε αυτή την περίπτωση, το όχημα κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς λαθραίων προϊόντων.

Όλοι οι δράστες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών κατηγορούμενοι για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και λαθρεμπορία, ενώ τα εμπορεύματα που μετέφεραν εστάλησαν στο Τελωνείο Σερρών, για τον υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

COMMENTS

WORDPRESS: 0