Μαθητές από τις Σέρρες πρωταθλητές στο “Coding”

Μαθητές από τις Σέρρες πρωταθλητές στο “Coding”

Δωρεάν ρεύμα στους αγρότες
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέπτεται τις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις στη Μακρυνίτσα
Στο Αυτοκινητοδρόμιο το Σαββατοκύριακο Αγώνες Φορτηγών

Με τη βράβευση της νικήτριας ομάδας ολοκληρώθηκε ο δεύτερος σχολικός διαγωνισμός Coding, που διοργάνωσε η Samsung Electronics Hellas σε συνεργασία με το British Council, στόχος του οποίου είναι η ανάπτυξη των τεχνολογικών δεξιοτήτων και της καινοτόμου σκέψης των μαθητών.

Την πρώτη θέση στον διαγωνισμό κατέκτησε η ομάδα του 13ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών για την ανάπτυξη της εφαρμογής «Help Friend», μέσω της οποίας οι μαθητές μπορούν να καταγράφουν τα συναισθήματά τους με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων, την ενεργή επικοινωνία μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τη μείωση αρνητικών συμπεριφορών στο σχολείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ερωτηματολόγιο της εφαρμογής ήταν μεταφρασμένο στην αραβική και κουρδική γλώσσα, ώστε να μπορούν να τη χρησιμοποιούν και τα 35 προσφυγόπουλα που φοιτούν στο σχολείο. Το έπαθλο του διαγωνισμού ήταν τεχνολογικός εξοπλισμός για το σχολείο, που προσέφερε η Samsung, αξίας 3.000 ευρώ, καθώς και ένα τάμπλετ για κάθε μαθητή και τον εκπαιδευτικό της νικήτριας ομάδας.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 21 ομάδες, που απαρτίζονταν από 2 έως 5 μαθητές. Οι ομάδες ανέπτυξαν τις ιδέες τους για τη δημιουργία μιας εφαρμογής ή μιας ιστοσελίδας που δίνει λύση σε κάποιο καθημερινό τους σχολικό πρόβλημα. Οι μαθητές των 10 καλύτερων ομάδων παρουσίασαν τις εφαρμογές τους σε μια τριμελή επιτροπή, η οποία και επέλεξε τον νικητή. «Τα παιδιά, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους και τα εργαλεία ψηφιακής τάξης ανέπτυξαν ένα λογισμικό συναισθηματικής ενημερότητας, με το οποίο μπορούν να κατανοούν καλύτερα το συναίσθημα της τάξης, του σχολείου και των φίλων τους, δίχως περιορισμούς γλώσσας, χαρτιού ή μολυβιού», δήλωσε η Διευθύντρια του σχολείου, Βασιλική Βούλτσιου.

COMMENTS

WORDPRESS: 0