ΕΒΖ: Παραιτήθηκαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ

ΕΒΖ: Παραιτήθηκαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ

Στη Γ’ Εθνική και στον τελικο κυπέλλου το Σκούταρι
Νεκρός 21χρονος φοιτητής του ΤΕΙ Σερρών
Οι υποψηφιότητες για τον Εμπορικό Σύλλογο Σερρών

Την παραίτησή τους υπέβαλαν την Παρασκευή ο πρόεδρος και o διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, Χρήστος Ρώσσιος και Παντελής Μάνης αντίστοιχα. Παράλληλα, την παραίτησή του υπέβαλε και ένα μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας, ο Πέτρος Γάτσος.
Σε ανακοίνωση του ο Χρήστος Ρώσσιος αναφέρει:

«Σήμερα 07/04/2017 υπέβαλλα την παραίτηση μου από την θέση του προέδρου της ΕΒΖ, για λόγους προσωπικούς και επαγγελματικούς.

Επιτρέψτε μου πολύ σύντομα να αναφερθώ στην πορεία της ΕΒΖ κατά την διάρκεια του ενός χρόνου που είχα την τιμή να είμαι πρόεδρος της.

Παρέλαβα τη Διοίκηση στις 15 Απριλίου 2016 με 38.000 στρέμματα σπαρμένα με τεύτλα, τα εργοστάσια να μην είναι έτοιμα για συντήρηση και με απόφαση του προηγούμενου ΔΣ να μη λειτουργήσει το εργοστάσιο της Ορεστιάδας. Τα στρέμματα που σπάρθηκαν έφτασαν τις 52.000, το εργοστάσιο της Ορεστιάδας λειτούργησε και χρησιμοποιήθηκε το εργοστάσιο των Σερρών για υποστηρικτικές εργασίες . Σήμερα βρίσκονται σε ανάπτυξη 67.000 στρέμματα τεύτλων, ο αριθμός των οποίων μπορεί να αυξηθεί επειδή η καλλιεργητική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη Οι οφειλές προς τους αγρότες από τη χρήση του 2015 ξεπερνούσαν τα 10.000.000 ΕΥΡΩ και έγινε κατορθωτό όχι μόνο να εξοφληθούν αλλά εξοφλήθηκε και το σύνολο των οφειλών της εταιρείας προς τους αγρότες για την παραγωγή του 2016 που άγγιζε τα 13,5 εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα, πλην των σπόρων και των φαρμάκων, δόθηκαν για πρώτη φορά φέτος και τα λιπάσματα τα αναγκαία για την καλλιέργεια των τεύτλων, με τιμές χαμηλότερες της αγοράς ώστε να βοηθηθούν οι παραγωγοί στη μείωση του κόστους παραγωγής.

Τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας δείχνουν ότι μέχρι σήμερα η ζημιά των 19 εκατομμυρίων της προηγούμενης χρήσης περιορίζεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ με προοπτική στο τέλος της χρήσης να μειωθεί σε ποσό κάτω των 3 εκατομμυρίων. Επίσης, οι θυγατρικές μας στη Σερβία στο ίδιο χρονικό διάστημα απέφεραν κέρδη 26 εκατομμύρια ευρώ από ζημία 100.000 € που είχαν παρουσιάσει στην προηγούμενη χρήση.

Θεωρώ ότι συνέβαλα σημαντικά με όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για την αναβίωση της ΕΒΖ.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλλαν με τη συνεργασία τους στην προσπάθεια για εξυγίανση της εταιρείας και να βεβαιώσω ότι θα είμαι δίπλα στην εταιρεία, στον δύσκολο δρόμο που έχει να διανύσει ακόμα, φροντίζοντας όπως έκανα και κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου, να μην επαναληφθούν τα τραγικά σφάλματα του παρελθόντος που οδήγησαν την εταιρεία στην κατάσταση που την παραλάβαμε το 2016.

Με τιμή
Χρ. Ρώσσιος»

COMMENTS

WORDPRESS: 0