Ένοχοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι για τα βασανιστήρια στον Καρέλι

Ένοχοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι για τα βασανιστήρια στον Καρέλι

Τροχαίο με σχολικό λεωφορείο – Αναζητείται οδηγός που προκάλεσε τη σύγκρουση (Video & Photos)
Γάλλοι πιλότοι στις Σέρρες θα πετάξουν εως την Αρχαία Ολυμπία
Ο Π. Κοτρώνης υπέβαλε την παραίτησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ

filakes-nigrita
Ένοχοι για βασανιστήρια, που είχαν ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη του Ίλι Καρέλι, κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που κατηγορούνταν για την υπόθεση ξυλοδαρμού και θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη, ο οποίος πέθανε το 2014 στις φυλακές της Νιγρίτας.

Ένας εκ των κατηγορούμενων δεσμοφυλάκων κρίθηκε ένοχος για βασανιστήρια, στην πλημμεληματική του μορφή, ενώ ο διευθυντής των φυλακών που αντιμετώπιζε την πράξη της υπόθαλψης εγκληματία αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών. Το δικαστήριο αποσύρθηκε εν όψει της εκφώνησης των ποινών.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο παραπέμφθηκαν να δικαστούν συνολικά 14 σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Το δικαστήριο έκρινε πως ο θάνατος του 42χρονου Καρέλι δεν συνδέεται με τα βασανιστήρια και ως εκ τούτου μετέτρεψε την αρχική κατηγορία, που ήταν αυτή της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων, από τα οποία επήλθε ο θάνατος ατόμου, σε πρόκληση βασανιστηρίων, που είχαν ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη του θύματος.

Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε να χορηγήσει σε όλους τους κατηγορουμένους το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και επιπλέον σε κάποιους εξ αυτών το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
http://www.zougla.gr/greece/article/enoxi-i-sofronistiki-ipalili-gia-ta-vasanistiria-ston-kareli

COMMENTS

WORDPRESS: 0